NEMOĆ SRBINA I DENVERA: Nikola Jokić isključen, Nagetsi razbijeni (VIDEO)

Novosti online 19. 04. 2022. u 06:44

GOLDEN Stejt je još jednom držao čas košarke Denveru za pobedu - 126:106 i vođstvo u plej-of seriji od 2:0

Foto: EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Koliko su Nagetsi bili nemoćni najbolje pokazuje i potez Nikole Jokića, koji je iz nemoći sredinom poslednje deonice krenuo da protestuje kod sudija i zaradio isključenje.

Srbin je ranije morao na tuširanje, ali već tada je sve bilo rešeno u Kaliforniji.

Momak iz Sombora je opet bio najefikasniji kod Denvera sa 26 poena, 11 skokova i 4 asistencije, ali slaba uteha za Denver. Jedini koji ga je bar malo pratio je Vil Barto sa 12 poena i 10 skokova.

Na drugoj strani je proradio i Stef Kari sa 34 poena, Džordan Pul je dodao 29, a Klej Tompson 21. Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica bio je dvocifren sa 10 poena.

Denver je ravnopravan rival bio samo u prvom poluvremenu. Sjajno su otvorili meč, poveli sa 11 razlike i činilo se da mogu da se nose sa Golden Stejtom. Međutim, serija od 10:0 je vratila domaće u igru i u drugu četvrtinu ulaze sa samo minus jedan.

Ponovo ekipa iz Kolorada uspeva da napravi prednost i odlepi se na 43:31, ali tada kreće sunovrat. Raspoloženi Džordan Pul, a zatim i tandem Stef Kari - Klej Tompson prave seriju od 16:0 i donose potpuni preokret i do poluvremena prednost od šest poena.

Kada su se ekipe vratile na teren posle pauze, usledila je kanonada Voriorsa. Počeli su da pogađaju iz svih pozicija i Denver nije znao šta ga je snašlo. Iako je Nikola Jokić nastavio da igra odlično, to jednostavno nije bilo dovoljno i posle tri četvrtine Denver je gubio sa 20 poena razlike.

A onda je sredinom poslednje deonice srpski as fauliran, a sudija ništa nije svirao. Srbin je potom besno reagovao i ušao u sukob sa arbitrom koji mu je momentalno pokazao drugu tehničku grešku i udaljio ga sa terena.

Do kraja meča je sve bilo jednosmerna ulica u kojoj je Golden Stejt pokazao ko je gazda u ovoj seriji.

Sledeći meč je na programu u Koloradu u noći između četvrtka i petka, kada, čini se, Denver ima poslednju šansu da se vrati u seriju.

BONUS VIDEO Kako je Jokić postao najbolji košarkaš kada se tome ama baš niko nije nadao?

 
Pogledajte više