PARTIZAN UBEDLJIV PROTIV CIBONE: Crno-beli se naoštrili pred Bursu

A. I. 15. 04. 2022. u 20:29

KOŠARKAŠI Partizana su u zaostalom meču 17. kola ABA lige slavili protiv Cibone u beogradskom "Pioniru" rezultatom 98:77

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana u dobrom raspoloženju dočekuju narednu nedelju i duel protiv Burse u eliminacionoj fazi Evrokupa, zaostali meč protiv Cibone ubedljivo je Partizan dobio pred svojim navijačima, a odličnu rolu pružio je Jam Madar, a pratio ga je Matijas Lesor.

Odlično je crno-bele služio šut, a navisini zadatka bili su i kada je kretanje lopte u pitanju. Takođe, manji broj grešaka koji su imali igrači Željka Obradovića bio je prevaga, iako na terenu nije večeras bilo Alena Smailagića to se nije osetilo u igri domaćina.

Nakon četvorodminutnog egala na početku prve četvrtine Partizan se odvojio na 10:6 i u nastavku rivalu nije dozvolila da se vrati na manje od četiri poena zaostatka. Nakon 10 minuta igre imao je Partizan 27:16.

FOTO: KK Partizan

Ništa lošiji nisu bili igrači Željka Obradovića ni u nastavku, drugu deonicu dobili su sa 52:36. Tim iz Humske je nastavio da melje i u trećoj deonici "parni valjak" ja do kraja treće četvrtine imao ubedljivih 71:57.

U poslednjih pet minuta meča po prvi put su crno-beli ušli sa 20+ poena prednosti, iako su ubedljivo vodili domaći nisu obarali ritam i na kraju su zasluženo slavili 98:77.

Madar je postigao 17 poena, jedan mawe ubacio je Matijas Lesor, dok je 14 dodao Zek Ledej.  Kod rivala je Gegić ubacio 14 koševa, 12 su postigli Nakić i Branković, a poen manje Prkačin i Vildoza.

BONUS VIDEO: Sve spremno za proslavu 30 godina od kada je KK Partizan postao šampion Evrope

 
Pogledajte više