KOŠARKA SE VRATILA KUĆI Gradonačelnik Kraljeva upriličio prijem za košarkaše Sloge

G. ĆIROVIĆ 13. 04. 2022. u 13:22

Osvajanjem drugog mesta u ligaškom delu „Admiral bet Košarkaške lige Srbije“ košarkaši Sloge iz Kraljeva izborili su plasaman u domaću Superligu, kao i pravo da se naredne sezone takmiče u regionalnoj ABA 2 ligi, što je jedan od najznačajnijih uspeha u klupskoj istoriji.

G.Šljivić

Tim povodom igrače kraljevačkog superligaša, predvođene prvim trenerom Markom Dimitrijevićem i članovima stručnog štaba i uprave kluba, primio je dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

- Nadam se da je ovaj veliki uspeh dobar temelj i važan korak napred u stabilizaciji kluba. Kraljevo kao grad košarke zaslužuje svog predstavnika u regionalnom takmičenju i verujem da se Sloga tamo neće zadržati samo jednu sezonu. Učinićemo sve da pomognemo još više nego do sada i na finansijskom i na organizacionom planu – rekao je gradonačelnik Terzić.

G.Šljivić

RAZMENA POKLONA Prvotimac Sloge Đorđe Simeunović i gradonačelnik Predrag Terzić

Prema rečima trenera Marka Dimitrijevića, uz podršku vernih navijača, agilne nove uprave i lokalne samouprave, Sloga se polako vraća na stazu stare slave, a da na njoj i ostane neophodno je da se dobri rezultati ostvaruju u kontinuitetu.

- Ako u ABA 2 provedemo samo jednu sezonu i zanemarimo KLS, ništa nismo uradili. Većina igrača će ostati na okupu i naredne sezone, dovešćemo pojačanja i nadam se sklopiti tim kadar da odgovori izazovima na svim frontovima – naglasio je Dimitrijević.

U okviru domaće Superlige, kraljevačke „bele“ očekuje duel protiv novosadske Vojvodine koji se igra na dve pobede, a prvi meč zakazan je za 27. april. U međuvremenu, ekipu je sporazumno napustio Nemanja Barać koji je odlučio da se posveti basketu 3na3, a na njegovo mesto stigao je Nemanja Nikolić koji je u minulom periodu igrao za Novi Pazar.

Pogledajte više