PARTIZAN MOĆAN PRED PLEJ-OF: Velika pobeda protiv Mege!

A. Ilić

10. 04. 2022. u 13:42 >> 13:49

KOŠARKAŠI Partizana ubedljivo su savladlai Megu u 26. kolu ABA lige. Duel je igran u dvorani Ranko Žeravica a tim željka Obradovića prikazao je dominantnu partiju i zasluženo slavio 68:97.

FOTO: KK Mega/Dragana Stjepanović

Neizvesna je bila samo prva četvrtina, Partizan je već u drugoj rešio pitanje pobednika, a do kraja su gosti meč rutinski priveli kraju, "parni valjak" je u trećoj deonici došao do 31 poen prednosti, nakon toga nije bilo povratka u meč za četu Vlade Jovanoviča.

Crno-beli su zasluženo slavili protiv Mege, a neizvesno je bilo samo u prvom delu prve četvrtine kada je igran egal. Potom je sredinom četvrtine poenima mura i Lideja crno-beli tim odišao na šest poena prednosti.  Kalazon je trojkom na dva minuta pre kraja četvrtine vratio Megu u život, bilo je 17:20, usledila je serija Partizana, ali i novi pad, te je Mega otišla na pauzu sa dva poena zaostatka 24:26.

FOTO: KK Mega/Dragana Stjepanović

U drugoj četvrtini za sve se pitao Partizan. Trojkom Madara sredinom drugog perioda crno-beli su došli do prve dvocifrene prednosti, koja je nastavila da raste, a u jednom trenutku iznosila je i 22 poena suficita za tim Željka Obradovića. Na poluvreme se otišlo uz ubedljivu prednost gostiju 32:52.

FOTO: KK Mega/Dragana Stjepanović

Nije se opuštao tim Partizana, nastavili su agresivnom igrom, uz dobru odbranu, te nakon pet minuta igre tim iz Humske je na semaforu imao već rešen meč 36:67 bila je prednost gostiju. Nakon 30 minuta na semaforu je stajalo 48:72.

Partizan se u poslednjih 10 minuta još jednom vratio na 30+, a potom meč priveo rutinski kraju - 68:97.

Simanić je u Megi ubacio 19 poena, 12 je dodao Jović, a poen manje Kazalon. U pobedničkom timu Panter je ubacio 16, poen manje Jam Madar, koga je iz dvorane pratio skaut Bostona, Dalas Mur ubacio je 14, a 12 je dodao Lidej.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 
Pogledajte više