"JOKIĆ JE PROKLETO PAMETAN" Greg Popovič shvatio da Sparsi ne mogu da zaustave Nikolu, pa ga pustili da igra! "Plan je upalio" (VIDEO)

Novosti online 06. 04. 2022. u 13:14

DENVER je doživeo prvi poraz na svom parketu od San Antonija posle pet godina, ali je Nikola Jokić briljirao i u ovom susretu sa izabranicima slavnog Grega Popoviča.

FOTO: EPA

Srpski as je postigao 41 poen i uhvatio 19 lopti, uz šest asistencija - to je učinak kojim je impresionirao legendarnog Amerikanca srpskog porekla, i došao nadomak nečega što nikad nikome u najjačoj ligi sveta nije uspelo: ako u preostale dve utakmice do kraja ligaškog dela ubaci ukupno 31 poen, postaće prvi igrač koji je u jednoj sezoni ostvario 2000 poena, 1000 skokova i 500 asistencija!

- To je bio plan. Ako postigne 50, briga nas. Znali smo da je prokleto pametan, kao što svi znamo. Ako počnemo sa udvajanjem, onda se pitaš da li da ga "utrojimo"? Tamo-vamo, da li je onamo? On te onda pojede živog i svi ostali počnu da učestvuju u tome. Pa smo odlučili da ga pustimo i tako smo igrali svih 48 minuta. Umesto da jurimo gore-dole i budemo konfuzni celo veče. Tako da mislim da je plan upalio - istakao je Popovič.

Sa druge strane, strateg San Antonija ne krije da im je u samoj pobedi najviše pomogao i sam Denver.

- Mislim da nisu imali sjajno šutersko veče. Mislim da je očigledno, ali nisam gledao statistiku. Svaki tim ima takvo veče. Sada je bilo njima. Ništa im nije funkcionisalo. Čak i na početku utakmice, promašili su tri, četiri ili pet polaganja. I mi smo to iskoristili.

San Antonio je ovom pobedom obezbedio deseto mesto na Zapadu i plej-in duel sa Nju Orleans pelikansima. U drugom plej-in dvoboju Zapada Klipersi čekaju slabijeg između Denvera i Minesote, a ekipi našeg asa treba jedna pobeda u naredna dva meča ili jedan poraz Minesote u njene dve preostale utakmice da izbegne predigru plej-ofa.

BONUS VIDEO - Smailagić sa leđa postiže koš posle dodavanja

 
Pogledajte više