OVERA DRUGOG MESTA: Partizan gost poljskog Šlonska, Obradović ima dva razloga za zadovoljstvo

G. Kelić

22. 03. 2022. u 09:15

PUT do ozvaničenja drugog mesta u A grupi Evrokupa vodi preko Poljske, gde će košarkaši Partizana danas (18.45) u 16. kolu drugostepenog evropskog takmičenja gostovati ekipi Šlonska, sa namerom da upišu četvrti trijumf u nizu i tako nastave sa usponom forme.

Foto: Twitter/KK Partizan

U Vroclav je crno-bela ekspedicija stigla u jučerašnjim prepodnevnim satima, a konačnu pripremu pred okršaj sa pretposlednjom ekipom grupe imali su sinoć na šuterskom treningu u čuvenoj "Dvorani stogodišnjice", koja se nalazi pod zaštitom Uneska.

Mada je u dosadašnjih 14 kola poljski tim ostvario samo tri pobede, izabranicima Željka Obradovića su se u beogradskoj "Štark areni" prikazali kao tvrd orah koji su uspeli da slome tek na samom kraju susreta pogocima Nemanje Dangubića. I pored toga što je od te utakmice prošlo više od tri meseca, stratega "valjka" to ne zavarava, pošto je svestan da će do 11. pobede u takmičenju njegova ekipa stići samo ako nivo energije i koncentracije bude kao iz prethodna tri meča.

- Činjenica da smo igrali težak meč u Beogradu iziskuje da maksimalno ozbiljno pristupimo utakmici. Da shvatimo da u oba takmičenja koja igramo nema slabog protivnika, bez obzira na plasman. Oni su specifičan tim zbog toga što igraju odbranu na piku na veoma poseban način i to je ono što je najvažnije za pripremu ovog duela. Sve ostalo manje--više znamo i potrebno je da odigramo 40 minuta u jednom ritmu koji bi nam omogućio da pobedimo - istakao je Obradović. 

MADAR I KOPRIVICA SPREMNI

ONO što najviše može da raduje trenera Obradovića pred današnji duel je to što će imati ceo igrački kadar na broju. U meču sa Igokeom su udarce dobili Balša Koprivica i Jam Madar, zbog čega su ranije otišli put svlačionice, a dodatni pregledi pokazali su da se srećom ne radi o ozbiljnim povredama, pa će se tako obojica večeras naći na parketu.

BONUS VIDEO: Novak Đoković došao na utakmicu košarkaša Zvezde 

 
Pogledajte više