AU, KAKAV MEČ, REGION OVO NE PAMTI! Bek Mornara nezaustavljiv, pao rekord lige

A. Ilić

20. 03. 2022. u 14:55

NBA ligu gledali smo u Beogradu, gde su Mega i Mornar priredili nezapamćenu košarkašku predstavu. Bek gostiju igrao je u vanserijskom nivou i gotovo sam srušio Megu - za 83:70.

FOTO: ABA liga/Ivica Veselinov

Ime o kojem će se govoriti u narednim danima, nedeljama, ako ne i meseci jeste Vladimir Mihailović. On je u pobedi svog tima ubacio neverovatnih 46 poena, da dobro ste pročitali. Šutirao je pet od devet za tri, a 12 od 21 iz igre.

Nije mu ovo prvi put da napravi bljesak, slične partije pružio je i protiv Derbija i Crvene zvezde, tada je ubacio 26 poena, protiv Krke 21, ali danas...

Tim Vladimira Jovanovića odigrao je odličan meč napadački, ali u odbrani nije bilo rešenja za Mihailovića koji je pomogao Mornaru da ubaci 27 poena, dok je rival postigao deset u prvoj četvrtini.

Ipak usledio je odgovor te je tim iz Beograda imao samo sedam poena minusa na poluvremenu - 40:33.

Ipak, posle se pitao samo gostujući sastav koji je prednost podigao do 17, a potom turinski priveo meč kraju.

Mihailoviću su podršku u redovima Mornara pružali Marko Jeremić sa 14 poena i Aleksandar Lazić sa osam poena i 12 skokova.

Sa druge strane kod ekipe Mege najefikasniji su bili Nikola Jović sa 19 poena, Karlo Matković je ubacio 13, dok je Aleksa Uskoković dopisao 12.

BONUS VIDEO: Delije i niška deca zajedno pevaju Bože pravde

 
Pogledajte više