BUDUĆNOST JE VEĆ DALEKA PROŠLOST: Partizan, uz "grobare", pred važnim zadatkom u Evrokupu

G. K. 15. 03. 2022. u 12:58

BUDUĆNOST je već daleka prošlost! Košarkaši Partizana bi, posle uspešno kaparisane druge pozicije u regionalnoj ABA ligi, trebalo da se usredsrede na izvršenje istog zadatka i u Evropi, koji im sledi sutra.

FOTO: ABA liga

Francuski Metropolitan stiže u dvoranu "Aleksandar Nikolić", na okršaj koji će, po svemu sudeći, reći koja ekipa u nokaut-fazu Evrokupa ulazi kao drugoplasirana.

Kada je bilo najpotrebnije da pokažu pravo lice, izabranici Željka Obradovića su to i učinili, slavivši u Podgorici (80:72) prvi put posle skoro osam godina. Pohvalio je najtrofejniji evropski trener posle meča mlade pulene iz svog korpusa, koji su u odlučujućim trenucima izneli teret utakmice na svojim plećima i time, po Obradovićevim rečima, pokazali crte karaktera. Iste one koje će im u jednakoj meri biti potrebne i sutra uveče ako žele da njihova "tvrđava" ostane odbranjena u Evrokupu.

Zato će i presudan uticaj imati navijačka angažovanost, to jest popunjenost tribina nekadašnjeg "Pionira". To, uostalom, ne bi smelo, a ne bi ni trebalo, da se dovodi u pitanje, jer je u više navrata ove sezone dokazano da crno-beli na svom terenu stvarno imaju "šestog igrača".

Od povratka "valjkove" ekspedicije iz glavnog grada Crne Gore, u nedelju uveče, za sve u taboru crno-belog tima počela je akcija "Metropolitan". Dobra stvar je to što će, kao i za duel sa Podgoričanima, oni imati dva dana za trening, oporavak i analiziranje rivala. Jer, nebrojeno puta se pokazalo da im taj ritam mnogo više odgovara od onog u kojem igraju dva meča u 48 sati. Poslednji primer je duel u "Morači" i poznati epilog.

KAZNA ZA DERBI 22.000 EVRA

DISCIPLINSKA komisija ABA lige kaznila je Partizan sa 22.000 evra zbog ispada navijača na utakmici sa Crvenom zvezdom odigranoj 6. marta. Pristalicama crno-belih se na teret stavlja vređanje protivničkih igrača i trenera, ali i članova Uprave i njihovih porodica, kao i ubacivanje raznih tvrdih predmeta na teren.

Iz tabora crveno-belih su insistirali da se pokrene postupak i kazni glavni sudija derbija Matej Boltauzer.

BONUS VIDEO: Neverovatan rafal trojki Alekse Avramovića na večitom derbiju

 
Pogledajte više