"TAJ MALI PLAČLJIVKO": Luka Dončić na udaru NBA legende

Novosti online 11. 03. 2022. u 07:40

LUKA Dončić je razbio mit da beli "plejmejkeri" iz Evrope ne mogu da igraju zapaženu ulogu u NBA ligi.

FOTO: EPA

Kada pogledamo u istoriju, videćemo da svi Evropljani koji su igrali važnu ulogu u NBA timovima su uglavnom na "visokim pozicijama": Toni Kukoč, Vlade Divac, Predrag Stojaković, Pau Gasol, Dirk Novicki, Nikola Jokić.

I onda se pojavio Luka, koji nije preskakao stepenice, kao golobradi klinac osvojio je Evroligu sa Real Madridom u Beogradu, pa stigao u NBA da Amerima drži časove košarke.

Slovenac pokazuje da je ozbiljan pretendent i na titulu najboljeg košarkaša ikada, međutim, legenda NBA lige Volt Frejzer smatra da je on samo jedan ogroman plačljivac.

Nije sporno da se Dončić nekada i preterano žali sudijama, ali sve je to u žaru borbe, a neretko je i s pravom. Ipak, to previše smeta nekim košarkašima koji su košarku davno igrali i kojima takve stvari nisu ni razmatrane za sviranje.

- Dončić je jedan od najvećih plačljivaca u ligi. Uvek plače i žali se. Ima 13 tehničkih grešaka. Pogledajte ga sada, plače pred sudijama - rekao je Volt Frejzer (76), dvostruki NBA šampion.

Međutim, Dončić je pokazao i ove sezone da je jedan od najvećih favorita za titulu MVP-ja lige, s obzirom na to da beleži u proseku 28 poena, uz 8,7 asistencija i 9,2 skoka po meču, dok i njegov Dalas igra veoma dobro i nalazi se na petom mestu Zapadne konferencije sa skorom od 40 pobeda i 26 poraza.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 
Pogledajte više