"ORLOVI" LETE SA PETRUŠEVIM: Svetislav Pešić dobio veliko pojačanje

Novosti online 27. 02. 2022. u 16:18

NA redu je drugi čin predstave u kojoj su akteri košarkaši Srbije i Slovačke. "Orlovi" su u petak na domaćem terenu nadleteli protivnika u prvoj utakmici drugog kvalifikacionog FIBA "prozora" za Svetsko prvenstvo 2023. godine (75:63), sutra će u revanšu u Levicama (18.00) biti jači za centra Efesa Filipa Petruševa.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC

- On je veoma motivisan, spreman da se dokaže. Verujem Petruševu i njegovom talentu, da će nas pokrenuti u drugoj utakmici - rekao je selektor Svetislav Pešić. - Mi bismo voleli da čuveni evroligaši mogu da nam se priključe, ali ne mogu.

Popularni Kari apostrofira višeslojne efekte pobede u prvom susretu sa Slovačkom.

- Ta pobeda nam je mnogo značila, pre svega zbog samopouzdanja naših mladih igrača. Utakmica koja nas očekuje u Levicama biće veoma zahtevna. Slovačkoj reprezentaciji je ovo poslednja šansa za plasman među tri ekipe u našoj grupi i borbu za prolazak u narednu rundu. Mi smo održali jedan trening, kada dođemo u Levice imaćemo još jedan. Analizirali smo našu igru, šta moramo da popravimo i to za sada izgleda dosta dobro. Idemo pripremljeni i motivisani da probamo da ostvarimo pobedu.

Iako je u finalnom derbiju Kupa Koraća doživeo prelom nosa, Aleksa Avramović stavio je zaštitnu masku i izašao na teren u prvom meču sa Slovačkom.

- Biće sigurno teška utakmica. Uvek je izazov pobediti istog rivala dva puta u tako kratkom periodu, a pogotovo što je Slovačka u situaciji da više nema prava na poraz. Za njih je ova utakmica biti ili ne biti. U Beogradu smo izgledali solidno i nadam se da ćemo u ovom meču izgledati još bolje. Naš cilj se zna, to je da u narednu rundu prenesemo što više pobeda, ali u ovom trenutku gledamo samo meč u Slovačkoj. Želimo da sa dve pobede zatvorimo ovaj kvalifikacioni "prozor" - naglasio je Avramović.

Pogledajte više