CRNA NOĆ ZA SRBINA: Bogdan Bogdanović odveo Atlantu u ponor (VIDEO)

Novosti online 07. 02. 2022. u 06:51

KOŠARKAŠI Dalasa pobedili su Atlantu sa 103:94 na svom terenu, uprkos slabijoj poenterskoj igri Luke Dončića.

Foto: AP

Slovenački reprezentativac je imao nešto slabiji učinak nego obično, kada su koševi u pitanju, ali su njegovu ulogu vođe tima uspešno preuzeli Redži Bulok i Džejlen Branson, pa u sinoćnom meču nije bilo dileme o pobedniku.

Tandem Dalasa je ubacio po 22 poena uz čak deset pogođenih trojki, a Dončić je meč završio kao treći strelac tima sa trostrukim dvocifrenim učinkom od 18 poena uz 10 skokova i 11 asistencija.

Na drugoj strani, u timu Atlante najefikasniji je bio Džon Kolins sa 22 poena i 18 skokova, a Tre Jang je meč završio sa samo 17 postignutih poena bez pogođene trojke iz tri pokušaja.

Naš internacionalac Bogdan Bogdanović je u igri proveo 23 i po minuta, postigao je samo pet poena, iz dva pogođena šuta od 10 pokušaja, uz šest skokova i tri asistencije.

Na domaćem terenu slavio je i Klivlend protiv Indijane sa 98:85, a sjajnom efikasnošću predvodio ih je Čedi Osman.

Turski internacionalac je meč završio sa 22 postignuta poena, a pratio ga je veteran Kevin Lav sa 19. Kod Pejsersa je najbolji bio Duarte sa 22 koša.

Boston je ubedljivo nadigrao Orlando sa 116:83 gostujući na Floridi a predvodili su ih Džejlen Braun sa 26 i Nemac Denis Šreder sa 22 postignuta poena.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 
Pogledajte više