ŽELJKO OBRADOVIĆ VAS TO NIJE UČIO: Nesportski potez trenera obeležio košarkaški "El klasiko"

Novosti online 23. 01. 2022. u 21:32

Košarkaši Barselone savladali su Real 85:75 u "El Klasiku" u okviru 15. kola ACB šampionata.

Foto: AP

Barselona je sredinom druge četvrtine preuzela vođstvo, ali se mučila da prelomi meč.

To se desilo kada je Nikola Mirotić "potegao" za tri i pogodio za plus osam na 20 sekundi do kraja.

Nekadašnji igrač Reala je meč završio sa 13 poena, a efikasniji od njega u redovima katalonskog tima bili su Kajl Kurik sa 14, odnosno Sertač Šanli sa 17 poena. Turčin je bio i najefikasniji pojedinac na susretu.

Kod protivnika se istakao Valter Tavares sa 12, dok je Serhio Ljulj upisao 11.

Završnica meča protekla je u velikoj nervozi domaćih košarkaša i trenera Lasa, koji su dobili i nekoliko tehničkih grešaka zbog svog ponašanja i protesta kod sudija.

Posle poslednjeg zvuka sirene videli smo i veliku svađu između trenera dve ekipe, Pabla Lasa i Šarunasa Jasikevičijusa. Na sminku koji je dostupan može se videti kako strateg Reala nešto preteći pokazuje kolegi iz Barselone, a ovaj mu povišenim glasom odgovara.

Na kraju, njih dvojica se nisu rukovala kako to tradicija nalaže, što samo može da nagovesti da ćemo do kraja ove sezone gledati mnogo vatre u dvobojima Reala i Barse, kojih bi potencijalno moglo da bude u ACB ligi i Evroligi.

Željko Obradović, sadašnji trener Partizana, sigurno ne bi bio ponosan na Lasa i Šarasa, s obzirom da je imao veliki uticaj na karijeru pomenutih stručnjaka.

Pogledajte više