ČAST JE BITI KAPITEN PARTIZANA: Trifunović među najmlađima koji je poneo traku u istoriji crno-belih

G. KELIĆ

13. 01. 2022. u 22:55

ISTINA je da je silom prilika poneo kapitensku traku Partizana, ali taj trenutak Urošu Trifunoviću nikada niko neće moći da oduzme.

FOTO: KK Partizan/ABA liga

Bek crno-belih je usled izostanaka prvog kapitena Radeta Zagorca i njegovog zamenika Nemanje Dangubića, sa 21 godinom kao glavnokomandujući predvodio ekipu u ubedljivoj pobedi nad Trentom, u devetom kolu Evrokupa (97:65).

Trener Željko Obradović mu je učinio veliku čast, što sam igrač i priznaje, jer je ušao u istoriju kluba iz Humske kao jedan od najmlađih koji su imali privilegiju da budu u toj ulozi.

- Mnogo mi je drago što smo pobedili, želim da zahvalim treneru što mi je dao kapitensku traku, velika je čast biti kapiten Partizana sa 21 godinom. Mnogo lep osećaj, biti kapiten jednog od najvećih klubova u Evropi, ekipe u kojoj je trener Željko Obradović. Sve je to motiv da radim više i napredujem iz dana u dan - kazao je Trifunović.

Trifunović, Madar i Mur/Foto KK Partizan

Praksa u Partizanu je uvek bila da traka ide na ruku nekom iz klupskog podmlatka, koji je svojim ponašanjem i radom to zaslužio. Tako je Obradović u svom prvom mandatu za kapitena postavio Aleksandra Đorđevića, sa tada tek napunjene 24 godine, koji mu je za to "zahvalio" onom sudbonosnom trojkom u finalu Kupa evropskih šampiona.

U skorijoj prošlosti, to zvanje su dobijali Dragan Milosavljević (24 godine), Vladimir Lučić (23), čak i Francuz Žofri Lovernj (22), kao prvi stranac sa tim "oreolom", ali je definitivno najmlađi kapiten u istoriji crno-belih bio Vanja Marinković, u sezoni 2015/2016. sa tek 17 godina i devet meseci.

U "PIONIRU" DO APRILA

PARTIZAN se ponovo vraća kao domaćin u dvoranu "Aleksandar Nikolić", pošto će "Štark arena" sledeća tri meseca biti zauzeta zbog Svetskog atletskog dvoranskog prvenstva. Crno-beli će već 18. januara Hamburg dočekati u nekadašnjem "Pioniru", a u novobeogradsku dvoranu se vraćaju početkom aprila, na okršaj sa Mornarom u 25. kolu ABA lige. Što se tiče Evrokupa, crno-beli će tek nokaut-fazu, koja počinje 19. aprila, igrati u najvećoj areni na Balkanu.

BONUS VIDEO: KAD DRŽAVA BRINE O ŠAMPIONIMA! Kako su se nizali uspesi Srbije u 2021.

 
Pogledajte više