"ZNAM ŠTA KOŠARKA PREDSTAVLJA ZA NAŠ NAROD!" Nikola Jokić je ovako reagovao na nagradu

Novosti online 11. 01. 2022. u 21:52

Nikola Jokić je proglašen za najboljeg košarkaša Srbije u protekloj, 2021. godini, u tradicionalnom izboru Košarkaškog saveza Srbije (KSS), a tim povodom se i oglasio iz Sjedinjenih Američkih Država.

Tanjug/AP

Podsetimo, centar Denver Nagetsa je u godini za nama postao prvi Srbin koji je proglašen za najkorisnijeg košarkaša NBA lige, a i u izboru KKS-a osvojio je najviše glasova sportskih novinara. Na drugom mestu je završio igrač Efesa Vasilije Micić, osvajač Evolige i dvostruki MVP takmičenja.

Jokićeva poruka je emitovanima prisutnima na svečanosti naše kuće košarke, i glasila je ovako:

– Pozdravljam prisutne, hvala što ste došli… Žao mi je što ne mogu da budem tu sa vama… Želeo bih da se zahvalim Košarkaškom savezu Srbije i sportskim novinarima na izboru za najboljeg košarkaša u prethodnoj godini. S obzirom na to odakle dolazim i šta košarka predstavlja za naš narod, to je velika čast i veliko zadovoljstvo. Mnoge legende našeg sporta i naše zemlje su dobijale ovu nagradu. Ovo je i novi podstrek za mene da napredujem i budem još bolji. Želim vam svima uspešnu 2022. godinu i samo zdravlja, to je najbitnije…

Branislavu, ocu Nikole Jokića, priznanje je uručio predsednik KSS Predrag Danilović, koji je istu nagradu dao i Sonji Vasić, koja je pobedila u izboru za najbolju košarkašicu Srbije u 2021.

Ona je u godini za nama završila je igračku karijeru osvajanjem titule šampiona Evrope sa reprezentacijom, izborom u idealnu petorku turnira Evropskog prvenstva, MVP priznanjem i četvrtim mestom na Olimpijskim igrama u Tokiju, a sve to bilo je dovoljno da u glasanju završi ispred nove kapitenke Tine Krajišnik.

Sonji Vasić ovo je bilo treće priznanje za najbolju igračicu, dok je Nikola Jokić najbolji u izboru Košarkaškog saveza bio i 2018. godine.

Podsetimo, Specijalna nagrada pripala je muškoj reprezentaciji u basketu, osvajaču zlata na prvenstvu Evrope i olimpijske bronze, a druga je otišla košarkašicama Srbije, šampionkama Evrope.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 
Pogledajte više