PANTER IMA PORUKU ZA GROBARE: Amerikanac otkrio da li ostaje u klubu ako se ne izbori Evroliga

Novosti online 03. 01. 2022. u 13:42

AMERIČKI košarkaš Kevin Panter došao je u Partizan kao veliko pojačanje sa ciljem da zajedno sa saigračima proba da donese crno-belima povratak u Evroligu.

Foto arhiva VN

Sjajni bek šuter nije uspeo da se dogovori sa Olimpijom Milano o nastavku saradnje, pa je to sve iskoristio Željko Obradović i doveo ga u Partizan.

- Čuo sam priče o tome da sam napravio korak unazad, ali se sa tim ne slažem. Gledajući takmičenja, da, Evroliga je jača od Evrokupa, ali je meni u ovom trenutku nešto drugo bilo mnogo bitnije, a to je vizija. Obradović me je pozvao, razgovarali smo, pojasnio mi je da je cilj da vrati Partizan u Evroligu. Ispričao mi je svoju viziju i to me je ubedilo. Ako ne postoji jasna vizija, čemu onda bilo šta? Nisam više klinac, potrebna mi je prava motivacija za igru, Željko je imao pravu viziju, sve što je rekao je zvučalo savršeno. Uz to me je dobro poznavao, jer sam "ubio" njegov Fener u dresu Zvezde, naravno, to mu nisam spomenuo u tom razgovoru - nasmejao se Panter u razgovoru za "Mondo", aludirajući na meč u kojem je ubacio 14 poena protiv ekipe iz Istanbula.

Kevin Panter/FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović/ABA liga

Klub iz Humske ima dva puta da se domogne elitnog košarkaškog takmičenja - jedan je preko Evrokupa, a drugi preko ABA lige.

- Ne znam koji od dva načina je lakši ili teži. U Evrokupu se igra samo jedna utakmica u nokaut fazi, šta ako dobijemo sve te mečeve? U ABA ligi su se pravila promenila, igraju se serije, pa duže traju. Ali, meni nije važno kako, znam da želimo nazad u Evroligu. Na koji god način. Teško je reći sada da li je dobro ili loše. Kada imate samo jednu utakmicu, to daje veću šansu timovima koji su možda autsajderi. U isto vreme, kada igrate u dobrom timu, isto znate da je to samo jedna utakmica, pobedite i idete dalje. Videćemo šta će se desiti.

U slučaju da se Partizan ne domogne Evrolige, Amerikanac sa srpskim pasošem neće ići iz ekipe.

- Ostajem ovde i ako ne uđemo u Evroligu. Kakav god rezultat da bude, tu sam, potpisao sam dvogodišnji ugovor - zaključio je Panter.

Podsetimo, crno-beli trenutno u Evrokupu imaju učinak 6-2, a na Jadranu 10-2.

BONUS VIDEO:

Pogledajte više