NIJE SUDNJI DAN: Čović o Partizanu, "dolini nojeva", Radonjiću i pojačanjima

Novosti online 31. 12. 2021. u 12:23

KK Crvena zvezda nije, kako se najavljivalo, angažovao novog centra do isteka roka za transfere igrača koji igraju u Evroligi. Međutim, ta priča, prema rečima predsednika crveno-belih Nebojše Čovića, nije zaključena.

foto: Tanjug/Milica Nikolić

– Videćemo, to je u nadležnosti trenera i stručnog štaba. Naravno, potrebno je da se poklope i neke druge stvari. Mogućnost da tog igrača finansijski platite, da se uklapa u budžet i da je istinsko pojačanje za tim koji je dobar. Pratimo situaciju, vidim da su reakcije kada je istekao taj poslednji rok u utorak u 18 časova za prelaske igrača iz EL kluba u EL klub bile kao da je „sudnji dan“. Ima igrača, ima još liga u kojima može da se pronađe igrač za Crvenu zvezdu – istakao je Čović za Maxbet sport.

Prvi čovek KK Crvena zvezda je odogvorio i na pitanje kog igrača bi najviše želeo da vidi u ovom timu.

– Onog koji nije preskup, koji će se uklopiti brzo u tim i koji će odmah podići kvalitet Crvene zvezde – konstatovao je Čović.

Čović je u velikom intervju za Mahbet sport pričao i o odnosu sa Dejanom Radonjićem.

– Naša saradnja traje jako dugo, još iz vremena kada je bio moj igrač u FMP-u. Verujem da ću naš odnos o kome su mnogo više „znali“ mediji, ulica i popularna „dolina nojeva“ najbolje objasniti broj trofeja koji smo osvojili od kada je došao u Crvenu zvezdu. I u prvom mandatu, a i u ovom drugom. Crvena zvezda je sistem u kome svako zna i radi svoj deo posla. On je trener prvog tima, deo u sistemu u kome svi moramo da funkcionišemo dobro, inače će sistem pući.

Nije glavni čovek Zvezde propustio da pomene i Sašu Obradovića, koji je dobro "ojadio" voljeni klub.

– Čovek se uči dok je živ, da li je to bila greška ili ne jasno je po epilogu te epizode. Obradoviću je isplaćena celokupna suma od preko 600 hiljada evra za dva meseca rada. Ugovor na papiru jeste obaveza, ali ako se već pozivate na status legende i puna su vam usta zvezdaštva onda taj papir ne znači ništa i postoji ljudski dogovor. Posebno kada radite u drugom klubu u periodu koji vam je „pokriven“ novcem od Crvene zvezde. Vreme će reći svoje, Crvena zvezda je otišla dalje, ali je imala ozbiljnih problema da zatvori konstrukciju i nesmetano fukcioniše te godine.

Na poslednje “otrovne strelice” iz Humske nije usledio odgovor iz Zvezde.

– Da se razumemo, nemam nikakav problem sa Partizanom, poštujem taj klub, imam puno prijatelja tamo. „Otrovne strelice“ iz Humske, kako ste ih nazvali, nisu došle od kluba, već od nekoga ko ne zaslužuje nikakav odgovor. Zaista neću da se spuštam na taj nivo jer sa nekima ne možete ni u istu rečenicu zbog ozbiljnih civilizacijskih i kulturoloških razlika - rekao je Nebojša Čović.

BONUS VIDEO

 
Pogledajte više