SAMO ČETVORICA ZDRAVIH U REALU: Kovid-ambulanta u Madridu, otkazan meč protiv Fenerbahčea

Novosti online 27. 12. 2021. u 19:47

U PRAVU bolnicu pretvorio se Real Madrid. "Kraljevski" klub se suočava sa velikim kadrovskim problemima usled nove najezde virusa korona, koja je iz stroja izbacila praktično ceo košarkaški tim.

Foto: N.Paraušić

Prosto neverovatno zvuči podatak da su trenutno samo četvorica prvotimaca zdrava (Najdžel Vilijams-Gos, Valter Tavares, Rudi Fernandez i Tristan Vukčević), zbog čega je utakmica ovonedeljenog evroligaškog kola, u kojem je Madriđani trebalo da gostuju Fenerbahčeu, otkazana, dok je pod velikim znakom pitanja i derbi španskog prvenstva sa Barselonom, koji je po rasporedu zakazan za drugi dan nove godine.

Takođe, iz istog razloga je i prošlonedeljni okršaj sa Huventudom pomeren za drugi termin.

Real se sa pakosnim virusom bori već neko vreme, jer je prošlog petka u oslabljenom sastavu igrao i čak uspeo da savlada moskovski CSKA (71:65), što je samo po sebi bilo pravo čudo. Tada su iz tim već ispali: Tomas Ertel, Fabijen Kozer, Vinsent Poarije, Adam Hanga, Huan Nunjez, Geršon Jabusele, Entoni Rendolf i trener Pablo Laso, dok su im se odnedavno u samoizolaciji prodružili još: Serhio Ljulj i Džefri Tejlor. Uz to, zbog povreda u timu nisu ni: Trej Tompkins, Alberto Abalde i Karlos Alonsen.
Zgusnuti raspored pritiska sve u španskom velikanu, koji već početkom 2022, to jest 6. januara, dočekuje Uniks, dok je pet dana kasnije predviđen dolazak u Beograd, na megdan Crvenoj zvezdi...

I Olimpija u problemima

NIJE madridski Real jedini koji u najjačem košarkaškom takmičenju ima problema sa kovidom 19. Iz istih razloga je svoje mečeve suspendovala i milanska Olimpija. Čak šestorica košarkaša imaju pozitivne nalaze, što je posledično otkazalo duele sa Žalgirisom i Albom u Evroligi, kao i Virtusom u domaćem šampionatu.

Pogledajte više