EVROPA NE PAMTI OVAKAV TRIPL-DABL: Micićev saigrač odigrao meč o kome će se dugo pričati

Novosti online 12. 12. 2021. u 09:20

KOŠARKAŠ Efesa Jigitdžan Sajbir uradio je nešto o čemu će se dugo pričati i nešto što verovatno niko više neće ponoviti u Evropi.

Foto: Printskrin Youtube/Ege TAŞPINAR

Ovaj 22-godišnji Turčin odigrao je ceo meč (svih 40 minuta) u pobedi tima iz Istanbula nad Afjonom 140:83 u 12. kolu tamošnjeg prvenstva i zabeležio je tripl-dabl kakav nije viđen - 46 poena, 16 skokova i 12 asistencija.

Ergin Ataman na ovoj utakmici nije računao na Vasilija Micića, Rodruga Bobuu i Šejna Larkina. Sve to je iskoristio Sajbir i naterao Evropu da priča o njemu.

On je imao neverovatne procente šuta iz igre 20/22, od toga 2/2 za tri poena. Indeks korisnosti bio je 68. Zaista, nestvarna partija.

O utakmici nema mnogo toga da se kaže. Totalna dominacije Efesa najbolje je oslikana u tome što je aktuelni šampion Evrolige ubacio čak 46 u prvoj četvrtini, u trećoj je brojao do 38, dok je i u ostale dve postizao više od 20 poena.

Zanimljivo na ovom meču je viđen još jedan tripl-dabl, takođe od igrača itanbulske ekipe. Talentovani Omer Iljasoglu je isto kao i Sajbir igrao 40 minuta i ostvario učinak 24 poena, 14 uhvaćenih lopti i 13 asistencija.

Efes je posle neverovatog susreta drugi na tabeli sa učinkom 10-2, dok je Afjon zabeležio tri pobede i osam poraza.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 
Pogledajte više