NIKO NE KORISTI "MRVICE KAO BOBI: Dončić je glavna zvezda, ali Srbin je opet oduševio

Novosti online 02. 12. 2021. u 06:59

DALAS je na krilima neverovatnog Luke Dončića u gostima savladao Nju Orleans pelikanse sa 107:139.

Foto: AP

Prva figura utakmice svakako je bio talentovani Slovenac, koji je utakmicu završio sa 28 poena i čak 14 asistencija. Mogao je i više, ali je odigrao 28 minuta i očigledno nije bilo potrebe da se više troši. Šutirao je čak 11/16 iz igre, od toga 2/5 za tri poena. Imao je i četiri skoka, ali i zaista mnogo izgubljenih lopti - osam.

Srpski košarkaš Boban Marjanović igrao je 10 minuta i za to vreme ubacio je osam poena. Šutirao je 4/5 iz igre i ponovo pokazao svima da je majstor da za mali broj provedenih minuta pruži maksimum.

Pored Dončića dvocifreni su bili još Kristaps Porzingis (20 poena), Džejlen Branson (17) i Tim Hardavej sa 16 poena. Brendon Ingram dao je 29 za Pelikanse.

U sudaru ekipa sa dna Zapadne konferencije bolje se snašao Hjuston. Oklahoma tanderi su dočekali Rokitse i poraženi su sa 110:114.

Šansu da igra na ovoj utakmici imao je još jedan srpski košarkaš - Aleksej Pokuševski.

Nije se baš proslavio Pokuševski sa četiri poena za osam i po minuta. Šutirao je 2/5 iz igre, od toga 0/2 za tri poena, što je možda i odredilo da provede ovoliko minuta na parketu. Upisao je i dva skoka i po jednu asistenciju i ukradenu loptu.

Pogledajte više