OBRADOVIĆ POTVRDIO DA JE DANGUBIĆ KAPITEN: Žoc otkrio zašto nisu igrali Zagorac, Kuruc, Miletić i Trifunović

Novosti online 17. 11. 2021. u 22:51

PARTIZAN je pobedio Lijetkabelis u 5. kolu Evrokupa sa 84:77, a utiske posle utakmice izneo je trener crno-belih Željko Obradović.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Iskusni strateg je istakao da su njegovi igrači kontrolisali igru, ali su lako rivalu dozvoljavali da se vraćaju u meč.

- Osećam se nakon pobede kao i na poluvremenu. Imali smo sjajne momente, ali smo im lako davali prostora da se svaki put vraćaju u meč. Lijetkabelis je tim koji ima veoma dobre šutere. Pogađali su jako dobro za tri poena, nije lako igrati protiv takvih timova - rekao je Obradović.

Potom je otkrio i koja je velika boljka ekipe.

- Imamo mnogo problema sa koncentracijoim, to je jedan od naših najvećih problema - naveo je Žoc posle utakmice.

Nakon toga je na konferenciji za novinare istakao i da je Nemanja Dangubić novi kapiten ekipe. Otkrio je i zašto na parketu večeras nismo videli Radeta Zagorca, Rodionsa Kuruca, Dušana Miletića i Uroša Trifunovića.

- Dangubić je kapiten Partizana, nema tu ničeg posebnog. To je moja odluka. Večeras sam koristio osam igrača koji su zaslužili zalaganjem na treninzima. Rešio sam da on večeras bude kapiten. Razmislićemo da li je to samo večeras. Niko drugi ne odlučuje o timu osim mene. Nisu igrali Zagorac, Miletić, Trifunović i Kuruc. Koristio sam osmoricu košarkaša. Moja odluka je bila takva, ja sa tim ljudima svakog dana živim. Izneli su utakmicu, to ne znači da ovi koji nisu igrali večeras neće u drugim mečevima. Treba da budu spremni da doprinesu timu. U svakom trenutku ko god da je na terenu treba da da maksimum i dobiće priliku da igra - zaključio je Obradović.

Partizan je sada na učinku 4-1 baš kao i Huventud i Lokomotiva.

BONUS VIDEO: Nikola Jokić - od dobroćudnog debeljuce do najboljeg košarkaša na svetu

 
Pogledajte više