PEŠIĆ OTKRIO ZAŠTO NEMA KALINIĆA: Pričao o NBA zvezdama, a posebno ga je iznenadio Teodosić

Novosti online 16. 11. 2021. u 08:12

SELEKTOR Srbije Svetislav Pešić objavio je prvi spisak za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Foto: EPA

Najviše prašine je podiglo što na njemu nema Nikole Kalinića, koji je najbolji igrač Crvene zvezde u tekućoj sezoni. 

Mnogi su pomislili da postoji sukob na relaciji krilni košarkaš i KSS, ali Pešić je objasnio situaciju.

- Nema puno igrača koji imaju to reprezentativno iskustvo i kvalitet, ali te igrače jednostavno ne možemo da imamo. Kalinić bi došao ovoj ekipi kao kec na desetku i zbog njegove forme i kvaliteta, on je pravi igrač, on je nosilac i ima novu ulogu u Zvezdi. On odlučuje ko pobeđuje, a ko gubi. Pozvali smo Dejana Davidovca, Aleksu Uskokovića i Ognjena Dobrića - rekao je Pešić za "Arena sport" i dodao:

- Jednostavno u razgovoru sa Radonjićem smo videli koga možemo da uzmemo a da ne remetimo njihovu važnu utakmicu koju igraju 26. Ista je situacija sa Vasom Micićem koji ima želju da igra, ali on upravo tada igra utakmicu Fenerbahče – Efes - objasnio je Pešić.

Foto: FIBA, RTS printskrin

 

Selektor je prokomentarisao i Miloša Teodosića.

- Miloš me je svojim odgovorom iznenadio, rekao mi je da će biti tu sve dok bude bio potreban. To je zaista lepo za čuti - istakao je Pešić.

Tokom kvalifikacija je izvesno da NBA igrači neće moći da pomognu, ali je selektor potvrdio da se čuo sa Nikolom Jokićem i Bogdanom Bogdanovićem.

- Otići ću u Ameriku kako bismo razgovarali. Drugačije je kada to činite putem telefona i uživo. Čujemo se, ali ne želim da im smetam. Pratim, učim, prilagođavam se i zamišljam ih u mom sistemu. Jokić mi je poželeo puno sreće i uspeha, ali volim tu strast i sve da vidim uživo. Zbog toga moram da budem na licu mesta - jasan je Pešić.

Pogledajte više