SRBIJA RAZBILA HRVATSKU! Naše košarkašice držale čas u borbi za Evropsko prvenstvo!

D. N. 14. 11. 2021. u 19:43

ŽENSKA košarkaška reprezentacija Srbije deklasirala je Hrvatsku 66 na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo: usred Hrvatske izabranice selektorke Marine Maljković su pobedile sa 84:66.

FOTO: FIBA

Kako su naše pristupile ovom meču u Zaboku, možda najbolje svedoči prvo poluvreme.

Njega su dobile sa 20 razlike (55:35), što i ne čudi jer je odbrana bila na vrhunskom nivou, a Aleksandra Crvendakić bila nezaustavljiva: ubacila je već do velikog predaha 21 poen, šutirajući 8/8 iz igre, od toga 3/3 sa distance.

FOTO: FIBA

Aleksandra Crvendakić

Uz ofanzivno raspoloženu Ivon Anderson i Tinu Krajišnik, koje su ukupno imale dva promašaja iz igre (4/5, odnosno 3/4), te četiri asistencije Jovane Nogić za nešto više od devet minuta nastupa, već posle 20 minuta igre bilo je jasno kome će pripasti trijumf.

Ali, baš ta činjenica malo je opustila naše košarkašice. Dale su prvi koš u trećoj deonici, odvojile se na +22 ... a tu deonicu završile sa samo 11 poena prednosti, jer su se Begićeva, Dojkićeva i Slonjšak pobrinule da se domaća ekipa "vrati u život". 

Ipak, to privremeno "buđenje" nije bilo dovoljno i za preokret. Ključna sekvenca viđena je sredinom poslednje četvrtine, kada je Saša Čađo tadašnjih devet razlike uvećala trojkom, a i naredni pogodak Srbije "režirala" je Ivon Anderson. Bilo je to za horog pogodak Tine Krajišnik kojim je Srbija otišla na nedostižnih 76:62 uz nešto više od tri minuta do kraja.

FOTO: FIBA

Ivana Katanić

Aleksandra Crvendakić je bila najbolji akter utakmice, postigla je 33 poena (šut za dva 9/11, za tri 3/4, uz sedam skokova, asistenciju i osvojenu loptu), Tina Krajišnik je ubacila 15, Ivon Anderson 13 (uz devet asistencija), a Saša Čađo 12, Kod Hrvatica je Ana-Marija Begić postigla 19 poena, a Ivana Dojkić jedan manje.

Naredni meč ekipa selektorke Marine Maljković igra 24. novembra protiv Bugarske, koja je od Hrvatske izgubila sa 84:73.

U grupi E su ove tri selekcije, najbolja ide direktno na Evrobasket posle šest odigranih kola, a drugoplasirana u baraž.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više