STAZAMA ISTORIJE: Obradović pred otkopavanjem prošlosti

V. P. 31. 10. 2021. u 20:07

PRVI put je Željko Obradović vodio ekipu protiv Borca u jednoj zvaničnoj utakmici. Razumljivo, dočekan je ovacijama u svom rodnom gradu, gde je igrao od 1978. do 1984. godine, do prelaska u Partizan u kojem je završio karijeru 1991.

Crno-beli pozdravljaju navijače i Željko Obradović Foto ABA liga

Godinu kasnije, kao trenerski debitant na klupi crno-belih osvojio je Kup šampiona pobedom protiv Huventuda u finalu fajnal-fora u Istanbulu.

Upravo je španski klub naredni rival u Evrokupu, u utorak u hali "Aleksandar Nikolić" (20.30).

Kao i Partizanu, Obradović je i Huventudu doneo jedinu titulu šampiona Evrope 1994, kada je tim iz Badalone u meču za trofej bio bolji od Olimpijakosa.

Crno-beli su se ubedljivim trijumfom u Čačku (86:68) revanširali Borcu za poraze u oba duela u ABA ligi prethodne sezone.

- Bilo je stvarno lepo u Čačku. Došli smo u Željkov rodni grad, uživali smo u meču i prelepoj atmosferi. Nema odmora, spremamo se za sledeću utakmicu - kaže Alen Smailagić, jedan od najkorisnijih igrača u meču odigranom u gradu kraj Morave (13 poena, pet skokova, tri ukradene lopte).

Foto ABA liga

 

Kao neporaženi u dosadašnjem toku oba takmičenja, crno-beli će ugostiti Huventud sa kojim su se sastali i u prošlom izdanju Evrokupa (skor 1-1).

- Još jedan veliki ispit za nas, igramo protiv najkvalitetnijeg protivnika u dosadašnjem delu sezone - kaže kapiten Rade Zagorac. - Opet smo u našoj kući, veoma je važno odbraniti domaći teren i nastaviti sezonu u dobrom ritmu.

Pogledajte više