UZETI MERU ARMANIJU: Desetkovana Zvezda sutra gostuje u Milanu

Novosti online 27. 10. 2021. u 19:56

PUT u Kneževinu nije naplaćen, ostaje da se vidi da li će Crvena zvezda uspeti da "skroji" odelo Armaniju u četvrtak veče.

FOTO: N. Paraušić

Crveno-belim košarkašima protiv Monaka (62:70) falio je bar skok više u odbrani, precizniji šut sa zicera, bolje zagrađivanje reketa, ali i malo poštenijeg kriterijuma arbitara, pa da na megdan Milanezima izađu kudikamo rasterećenije.

Ovako, fizički isceđenim i zbog "kratke klupe" opterećenim pulenima trenera Dejana Radonjića predstoji da se Armaniju, "načetim" porazom u Minhenu, suprotstave dodatnom energijom, koju nose motivacija i istorija dosadašnjih susreta. Jer, crveno-beli su dobili prvih šest duela sa slavnim italijanskim klubom, a jedini poraz su doživeli minulog marta, usred Beograda.

Sudar dva tima uvek je nudio atraktivnu košarku. Svi očekuju da tako bude i sutra, pošto Milanezi, učesnici poslednjeg Fajnal-fora, žele da se ponovo domognu završnice Evrolige, a cilj crveno-belih je da se priključe gornjem domu evropske elite.

Muke trenera Radonjića bi sigurno bile manje da ima kompletan tim na okupu. Do povratka Erona Vajta, najvećeg pojačanja, i Nikole Ivanovića, obolelog od kovida 19, većina igrača bi trebalo da podigne nivo igre na maksimum. Jer, lako je protivničkim igračima da sav fokus usmere na izuzetno opterećenog Nikolu Kalinića, sve boljeg Ognjena Kuzmića ili trenutno jedinog elitnog plejmejkera Nejta Voltersa. Pre svih, Ostin Holins mora da pokaže zašto je došao u Zvezdu, pošto od povratnika iz povreda, Ognjena Dobrića, Dejana Davidovca i Branka Lazića, ne može da se očekuje da odmah budu na nivou igara iz prošle sezone...

Armani možda i nije za "vađenje", ali bi taj duel mogao da bude pokazatelj da pohvale sa početka sezone o granitnoj Zvezdi nisu bile preuranjene... 

Pogledajte više