JOKIĆ NE SME NA KLUPU: Kada je MVP bio van igre, Nagetsi u minusu

V. P.

26. 10. 2021. u 23:00

PROBLEME Denvera iz predsezone privremeno su u stranu odgurnule dve startne pobede, ali su se ponovo pojavili u punom obimu u neočekivanom porazu na domaćem terenu od Klivlenda (87:99).

Tanjug/AP

Svode se uglavnom na već izrečeno pre nego što je počela jubilarna 75. NBA sezona - Nikola Jokić ne može u svakom meču sam da iznese sav teret.

Statistika prva dva meča egzaktno je izmerila uticaj nosioca MVP priznanja na igru Nagetsa - sa Džokerom na terenu imali su "plus 68" za 68 minuta protiv Finiksa i San Antonija, za 24 minuta bez njega "minus 28". Nije bilo velikih odstupanja u duelu sa Klivlendom, u kojem su gosti pravili razliku kada je srpski centar bio van igre.

Jokić je meč završio sa 24 poena, uz procenat šuta iz igre od 60 odsto (9/15), mada je kao i ostatak tima podbacio u trojkaškoj realizaciji (1/4, timski 9/38). Dvocifrenom broju poena dodao je i 19 skokova i tri asistencije, ali je izgubio šest lopti.

- Ne znam šta bi trebalo bolje da radimo, ali u nečemu moramo da budemo bolji, jer ćemo izgubiti još mnogo utakmica ako budemo igrali ovako - svestan je Jokić.

- Kada ovako odigrate utakmicu, možete da konstatujete da je sve bilo loše.

Naredni meč Nikola Jokić i Nagetsi igraju već ove srede, od 4 sata po srednjeevropskom vremenu, i to na terenu Jute Džez, za koju centra igra veliki Jokićev rival i trostruki dobitnik priznanja za najboljeg odbrambenog igrača lige Rudi Gober, a potom u subotu, u istom terminu, sledi meč sa Dalasom u Denveru.

BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više