RITAM RUŠI NEMCE Radonjić: Na nama je da odbranom dođemo do kontrole njihove igre

S. O.

22. 10. 2021. u 09:00

ALBA nije iz top osam evroligaša, ali jeste jedan od najnezgodnijih rivala Crvenoj zvezdi.

FOTO: Evroliga

U dosadašnjih šest mečeva u eliti, crveno-beli su slavili samo u prvom, a u ostalih pet su parket napuštali pognute glave. Ali večeras (19.00), u grotlu dvorane "Aleksandar Nikolić", uz podršku najvernijih navijača, i taj negativni "trend" bi mogao da se promeni, uprkos brojnim problemima tima Dejana Radonjića, koji još ne može da računa na sve igrače.

- Trener Gonzales je nastavio sa sistemom koji je postavio bivši trener Aito, sa kojim je dugo radio. Napravili su dosta promena u timu, ali su zadržali kvalitet. Na prvom mestu tu je Sikma, i zaslužuju apsolutni respekt - ističe Radonjić. - Na nama je da dobrom igrom dođemo do kontrole njihove igre i da im ne dozvolimo da nametnu svoj ritam. Posle dugo vremena igramo evroligašku utakmicu pred našim navijačima u "Pioniru". Ako bude atmosfera makar približna onome kako je znalo da bude na utakmicama Evrolige, sigurno da će to biti veoma značajno za nas.

Nisu samo povrede i kovid 19 pravili Zvezdi probleme, možda je još veće opterećenje zgusnut raspored. Tek što su nedavno završili ciklus od pet utakmica, crveno-bele u narednih 11 dana očekuje još toliko. Posle Albe, u nedelju je gostovanje Mornaru, pa dupli evroligaški program, takođe, gostovanjima Monaku (utorak) i Armaniju (četvrtak), a pakleni ritam se privremeno završava susretom sa Megom, 1. decembra.

- Ritam je od početka bio veoma zgusnut, imali smo utakmice na svaka tri dana od početka sezone, a potom i nedelju sa duplim programom. Uz sve probleme koje smo imali sa odsutnim igračima, bilo je vrlo zahtevno i teško. Posle tog ciklusa imali smo četiri dana do Albe. Pokušali smo da iskoristimo to na najbolji mogući način, ali i razmišljali o igračima koji se polako vraćaju u ekipu. Uradili smo to što smo i planirali i paralelno se pripremali za duel sa nemačkim timom - zaključuje Radonjić. 

Pogledajte više