BALKANSKI CIRKUS: Došli na meč, zatekli zaključanu halu

Novosti online 18. 10. 2021. u 13:27

SPORT donosi mnogo lepih priča, ali i onih neverovatnih.

Ilustracija foto: EPA

Kako prenosi "Dnevni avaz", utakmica između Mladosti Mrkonjić Grad i Čelika nije odigrana. A razlog? Zeničani su došli pred dvoranu, ali su ih umesto službenih lica domaćina dočekala - zaključana vrata.

Iz Košarkaškog saveza Republike Srpske su rekli da članovi tog Saveza, te službena lica neće učestvovati u takmičenjima na nivou Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine do donošenja adekvatnih odluka Upravnog odbora KSBiH. 

- Takođe, KK Leotar se juče nije pojavio u Donjem Vakufu gde je trebalo da igra utakmicu 1. kola protiv KK Promo. Taj susret će, kao i ovaj, biti registrovan rezultatom 20:0 - piše "Avaz".

Do sada su odigrane samo dve utakmice prvenstva: Široki Brijeg je u Tuzli savladao Slobodu sa 77:68, dok je Posušje na svom parketu bilo bolje od Bosne sa 82:75.

Foto AP

Katanac
 
Šta traži Košarkaški savez Republike Srpske?

Košarkaški savez Republike Srpske održao je 14. oktobra sastanak na kojem su bili predstavnici Upravnog odbora, predstavnici stalnih organa i klubova koji učestvuju u Prvenstvu BiH (muškarci – žene). Nakon sastanka objavljeno je sledeće saopštenje:

Na sastanku Članova UO KSRS, predstavnika Stalnih organa KSRS i predstavnika klubova koji učestvuju u Prvenstvu BiH / muškarci – žene, održanom dana 14. 10. 2021. godine u Istočnom Sarajevu, a po okončanju diskusija, jednoglasno su usvojeni sledeći zaključci:

1. Članovi KSRS, odnosno klubovi koji učestvuju u Prvenstvu BiH, kao i službena lica (delegati i sudije) neće učestvovati u zajedničkom takmičenju na nivou KS BiH za koje ne postoje odluke UO KS BiH koje su Statutom KS BiH propisane za početak takmičarske sezone, a do donošenja navedenih odluka od strane za to nadležnih organa.

2. Apelujemo na Generalnog sekretara KS BiH i neizabranog Komesara Prvenstva BiH da obustave / odlože sve aktivnosti na zajedničkom takmičenju na nivou KS BiH za koje ne postoje odluke UO KS BiH koje su Statutom KS BiH propisane za početak takmičarske sezone, a do donošenja navedenih odluka od strane za to nadležnih organa, a sve u cilju sprečavanja nastanka štete, kako za KS BiH, tako i za BiH košarku u celini.

3. Najkasnije do utorka naredne sedmice sazvati i održati sednicu UO KS BiH i pokušati pronaći kompromisno rešenje da se donesu sve potrebne odluke za početak nove takmičarske sezone u Prvenstvu BiH. Sva pitanja na kojima se ne postigne kompromis ostaviti po strani za neku od narednih sednica ili uputiti na rešavanje pravosudnim ili drugim nadležnim organima.


BONUS VIDEO Kako je Beograd dočekao košarkaše koji su u Indijanapolisu dobili i "Drim tim"

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više