"JOKIĆEVA BRAĆA SU KAO MAFIJAŠI": Nikolin saigrač pričao o porodici najboljeg košarkaša sveta

Novosti online 23. 09. 2021. u 08:04

NIKOLA Jokić je na konferenciji za štampu povodom početka nove sezone u Denveru pričao o razlozima otkaza reprezentaciji Srbije, ali i o mnogim drugim temama.

FOTO: Printskrin

Jedno od pitanja bilo je o tome da li mu prija slava koja ide uz MVP titulu, a Jokić je kao i uvek rekao da ne voli previše pažnje. 

- Više bih voleo da me niko ne zna, nego da me svi poznaju - rekao je Jokić, koji nije želeo da daje procene svoje naredne sezone.

- Videćemo šta će se desiti ove sezone, možda ću imati najgoru sezonu svog života - iskren je bio Jokić. 

Ipak, pred početak sezone najviše se u Denveru priča o zanimljivom intervjuu Majkla Portera Juniora koji je pričao o braći srpskog košarkaša.

Nemanja i Strahinja Jokić redovni su posetioci utakmica Denvera i prosto je nemoguće da ih neko ne primeti na tribinama.

Njihovo žustro navijanje i reakcije na sudijske odluke privlače dosta pažnje američke javnosti, pa je voditelje američke radijske emisije zanimalo šta Nikolin saigrač misli o njima.

- Čoveče, njegova braća su kao mafijaši! Oni su toliko drugačiji od njega, oni će skoro svaku drugu utakmicu pokušati da upadnu na meč da se potuku. Pretpostavljam da su oni velika stvar tamo u Srbiji, ali oni su tako drugačiji od Jokića, oni ga paze, oni su kul momci - ispričao je Porter i nasmejao sve.

Porter je bio najavljivan kao veliki talentat tokom srednje škole, ali je zbog problema sa leđima propustio koledž sezonu i u NBA ligu ušao sa mnogo upitnika zbog povreda.

FOTO: AP/Tanjug

 

On se prisetio kako je izgledao prvi trening sa Jokićem.

„Kada sam upoznao Jokića on je bio debeo. Sećam se da sam ga video u teretani kada sam tek došao u Denver i na prvom treningu me je nadskočio i uzeo mi nekoliko skokova pa sam shvatio da se radi o dobrom igraču. Nisam stvarno znao mnogo o Jokiću jer nisam ni gledao Denver. Kada je na red došao trening kamp gledao sam Jokića sve više. On je bio lošiji od Mejsona Plamlija i nije bilo jasno zašto igra pre njega, pa su mi saigrači objasnili da Jokić može da da 40 poena kad god hoće i da samo sačekam da sezona počne“, objasnio je Porter.

On je napravio paralelu između Jokića i Adetokumba, dva poslednja MVP-ija.

„On je za mene jako sličan Janisu i kada ima loš meč on je isti kao kada ima dobar. Ne zanima ga da li je odigrao dobro već će da sedi onako pomalo i arogantno i zbog toga ga baš poštujem, on je ono što jeste, ne misli da je super zvezda“.

BONUS VIDEO

 
Pogledajte više