ZVEZDA IGRA NOVI PRIJATELJSKI MEČ: Radonjić u skraćenoj rotaciji ide na megdan Megi

Novosti online 18. 09. 2021. u 11:32

CRVENA zvezda je zbog velikog broja povređenih košarkaša odlučila da otkaže put u Grčku, gde je trebala da odmeri snage sa Promiteasom i AEK-om.

FOTO: N. Skenderija

Umesto toga, crveno-veli će danas protiv Mege od 13 sati odigrati šesti pripremni meč. Izabranici Dejana Radonjića su slavili u prethodnih pet mečeva, a rival i su bili - FMP, Mega, Oradea, kao i Panatinaikos i Bajern koje je Zvezda pobedila na "Magenta kupu".

Ovaj meč baš kao i prva tri biće zatvorenog tipa, a šampion ABA lige je u prvom susretu ovih timova slavio sa 82:77.

Strateg kluba sa Malog Kalemegdana ima dosta kadrvoskih problema. Protiv Atinjana se povredio Eron Vajt, koji je polomio podlakticu i čeka ga nešto duža pauza. Van trenažnog procesa je Ognjen Dobrić i još uvek nije poznato kada će se šefu stručnog štaba staviti na raspolaganje.

Na listi povređenih, nalaze se i Marko Simonović, Dejan Davidovac i Stefan Lazarević. Manje probleme sa povredama imaju kapiten Branko Lazić i NejT Volters.

- Od samog starta priprema smo imali određene probleme što se tiče povreda. Nadali smo se da će to brzo da prođe i očekivali da ćemo imati mogućnost da pripremni period odradimo kako smo želeli. To je donekle funkcionisalo do turnira u Minhenu, posle čega se problematika dodatno povećala – rekao je Dejan Radonjić na "Medija deju" Evrolige.

Crvena zvezda prvi meč u ABA ligi u novoj sezoni igra narednog petka u 20 sati protiv Splita u dvorani "Aleksandar Nikolić".

BONUS VIDEO: Igrači Zvezde slave ulazak u Ligu Evrope

Pogledajte više