SELEKTOR VEĆA BRIGA! Tri meseca do početka kvalifikacija za Mundobasket nepoznato ko će voditi orlove

G. KELIĆ

31. 08. 2021. u 19:27

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije dobila je rivale na putu za Svetsko prvenstvo 2023. koje će se održati u Japanu, Indoneziji i na Filipinima (25. avgust - 10. septembar 2023). "Orlovi" će se u prvoj fazi mundijalskih "prozora" naći u grupi A, zajedno sa selekcijama Letonije, Belgije i Slovačke, odlučeno je jučerašnjim žrebom.

FOTO: KSS

Plasman u drugi krug kvalifikacija obezbediće tri najbolje ekipe iz svake grupe, a naša će se u sledećem krugu ukrstiti sa timovima iz grupe B, u kojoj se nalaze Belorusija, Velika Britanija, Grčka i Turska, odakle će tri najbolje reprezentacije obezbediti učešće na planetarnoj smotri.

U prvoj grupnoj fazi će se odigrati tri "prozora", prvi od 20. do 30. novembra ove godine, drugi od 21. februara do 1. marta 2022, a poslednji od 27. juna do 5. jula iste godine.

Drugi krug će, takođe, biti odigran u tri etape - od 22. do 30. avgusta, zatim od 7. do 15. novembra 2022, dok će se kvalifikacije okončati utakmicama u periodu od 20. do 28. februara 2023. U svakom "prozoru" će se igrati po dva meča, a ono što je bitno napomenuti jeste to da će se bodovi iz prve faze prenositi u sledeću.

Tri meseca do početka kvalifikacija kompletnu košarkašku javnost u Srbiji najviše interesuje status selektora. Neslavna epizoda Igora Kokoškova na klupi državnog tima je, po svemu sudeći, došla do svog kraja, tim pre što je iskusni stručnjak početkom leta prihvatio ponudu Dalasa da se vrati u NBA ligu kao pomoćnik Džejsonu Kidu u ekipi iz Teksasa.

Glasine oko ponovnog angažmana Svetislava Pešića su se u poslednje vreme znatno stišale, ali bi u skorijem periodu trebalo očekivati da se neke radnje u Sazonovoj 83 preduzmu kako bi novi-stari selektor mogao da vidi sa kojim snagama raspolaže u napadu na vizu za Daleki istok.

Pogledajte više