NIKAD JAČA ABA I PITANJE OD MILION DOLARA: Ko će biti šampion? Zvezda i Partizan prete sa Mozzart kvote 2,20

Promo

24. 08. 2021. u 14:00

KAD je prošla početna faza eksperimentisanja svedočili smo Partizanovoj dominaciji, potom se uzdigla Crvena zvezda i prigrlila pet od poslednjih šest titula, ali u narednoj sezoni gledaćemo nikad jaču ABA ligu.

FOTO: Nebojša Paraušić

Povratak Željka Obradovića za kormilo crno-belih i dolazak mnogih zvučnih pojačanja rasplamsao je maštu navijača, uverenih da će ova sezona biti ona u kojoj će se uspavani gigant probuditi.

Nisu ni u Zvezdi sedeli skrštenih ruku, no su odgovorili sklapanjem ekipe sa jakim domaćim jezgrom koje će biti najjači argument Dejana Radonjića, branioca titule na Jadranu.

Zvezda se uzda u timski duh i beskompromisnu borbu za svaku loptu. Partizan u individualni kvalitet koji, bar na papiru, nagoveštava da crno-beli imaju najjači sastav u regionu, ako Obradović uspe da sve te asove stavi u službu tima. A ko bi to mogao da uradi bolje od najtrofejnijeg trenera Evrope?

FOTO: Arhiva novosti

Sve to ne daje odgovor na pitanje od milion dolara: ko će biti novi šampion ABA lige?

Čak ni odsteri Mozzart kladionice nisu sigurni kome da daju ulogu favorita. O tome svedoče i poravnate kvote na beogradske večite rivale: Crvena zvezda i Partizan su na kvoti 2,20! Daleko ispred konkurencije.

Jednocifrena je još samo Budućnost sa kvotom 7,00 da će pehar stići u Podgoricu. Realne šanse daju se i Cedevita Olimpiji sa Mozzart kvotom 10. Šansu će iz senke čekati Mornar sa kvotom 50 i Igokea sa kvotom 100.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Ali zna se ko će se ove sezone pitati na Jadranu. Samo što se ne zna, ko je najbolji? A to može biti sam jedan.

Aktuelni šampion Crvena zvezda sa Dobrićem, Davidovcem, Lazićem, Mitrovićem, Ivanovićem?  Ili Partizan sa Panterom, Ledejom, Murom, Smailagićem, Koprivicom? Da nabrojimo samo neke od onih u čijim ćemo potezima uživati. I u čije ćemo se umeće uzdati kada budemo sastavljali tikete u Mozzart kladionicama.

KVOTE ZA ŠAMPIONA ABA LIGE

Crvena zvezda 2,20

Partizan 2,20

Budućnost 7,00

Cedevita Olimpija 10,0

Mornar 50,0

Igokea 100
 

Pogledajte više