VIRTUS ŠAMPION: Srbi vratili titulu!

G. K.

12. 06. 2021. u 22:38

SRBI i Virtus imaju neku posebnu vezu.

FOTO: Nebojša Paraušić

Dve decenije otkako je bolonjski klub poslednji put bio prvak Italije predvođen Sašom Danilovićem, šampionski naslov u vitrine trofejnog tima su ove sezone vratili Aleksandar Đorđević sa klupe i Miloš Teodisić i Stefan Marković na parketu posle ubedljive pobede u finalnoj seriji (4-0) nad ovogodišnjim učesnikom fajnal-fora Evrolige, Olimpijom iz Milana.

Đorđević je tako ućutkao mnoge kritičare koji su se okomili na njega nakon ispadanja iz Evrokupa i stigao do svog sedmog trofeja u trenerskoj karijeri, a ujedno i postao jedini srpski stručnjak u Evropi koji se ove sezone okitio šampionskim peharom.

- Bili smo odlični. Ponosni smo i ovo je prvi korak ka mnogim finalima kakve zaslužujemo. Veoma sam ponosan na svoje igrače, mislim da ovakvih nema nigde. Sve ovo posvećujem navijačima, celoj ekipi i svima onima koji su izgubili godinu dana basketa - poručio je Đorđević.

Do 16. titule u istoriji, ekipu je na terenu predvodio neprolazni Miloš Teodosić (34) okitivši se nagradom za MVP finalne serije.

- Zbog ovoga sam došao u Virtus, da ostvarim snove i ciljeve. MVP nagrada nije važna. Zajedno smo uložili velike napore da prevaziđemo sve poteškoće, napravimo odličan rezultat i klub usmerimo na kurs velikih stvari - zaključio je Teodosić.

Pogledajte više