SENZACIJA ILI 21. KRUNA? Crveno-beli žele novu titulu, a puleni Vlade Jovanovića prvi naslov šampiona

Grujica Kelić

13. 06. 2021. u 08:00

PRED majstoricu finala domaće Superlige koju će večeras odigrati košarkaši Crvene zvezde i Mege od 20.30 u dvorani "Aleksandar Nikolić" stvari su prilično jasne.

FOTO: KK Mega

Ili će crveno-beli osvojiti 21. nacionalnu titulu čime će upotpuniti "triplu krunu" ove sezone ili će mladi sastav iz Braće Jerković doći do prvog šampionskog naslova u istoriji kluba.

Iako su mnogi posle prvog duela i ubedljivog trijumfa izabranika Dejana Radonjića već videli kraj serije posle dva meča, "vrtić" trenera Vlade Jovanovića potpomognut sa nekoliko iskusnih igrača koji znaju kako se osvajaju titule, izborio je treću utakmicu.

Zvezda u odlučujući meč ulazi sa dosta problema, posle Voldena i Lojda na prošlom meču se povredio i Uskoković, pa je pitanje na koga će sve Radonjić moći da računa.

- Mega je pokazala kvalitet i talenat, sa druge strane, apsolutno sam svestan potrošenosti naših igrača, i još svesniji problematike koju izazivaju brojne povrede. Želimo trofej i moramo pronaći energiju za još jedan meč u ovoj sezoni! U ovom trenutku ne znamo ko će biti spreman za utakmicu - istakao je za klupski sajt Dejan Radonjić.

FOTO: KK Mega

Međusobni bilans, pogotovo u borbama za trofej, ubedljivo ide na stranu tima sa Malog Kalemegdana. U regionalnoj ABA ligi Zvezda ima maksimalan učinak (19 pobeda iz isto toliko mečeva), a sa 3-0 je slavila u finalnoj seriji 2016. U Kupu se takođe Mega nikada nije radovala, a čak tri puta je gubila u finalima, poslednji put baš ove godine u Novom Sadu.

Samo su pet puta slavili protiv Zvezde u Superligi Srbije. Pre ovogodišnjeg, to se desilo u sezoni 2017/2018 kada je bilo 76:74. Megin meč-viner u drugom susretu, Marko Simonović nada se iznenađenju.

- Očekuje nas ta poslednja utakmica, moramo da damo sve od sebe, a neka pobedi bolji. Očekujemo Zvezdinu reakciju. Ako budemo imali pristup kao u ovom meču, sve je moguće.
Prednost domaćina je pored iskustva i domaći teren koji će navijači sigurno napuniti kako bi dali vetar u leđa svojim prvotimcima.

Pogledajte više