KRAJ (NI)JE BLIZU: Mega želi plasman u finale, a Partizan da produži seriju

G. KELIĆ

03. 06. 2021. u 09:30

MEGA za prvo finale, a Partizan za produžetak serije. Tako stvari stoje pred drugi polufinalni meč košarkaške Superlige, koji će danas od 19.00 u Hali sportova "Ranko Žeravica" odigrati dva tima.

FOTO: KK Mega

Do prednosti su izabranici Vlade Jovanovića stigli sasvim zasluženo, uspevši da održe intezitet i koncentraciju tokom svih 40 minuta prvog meča (94:86).

Uz fantastičan šut iz igre, koji je velikim tokom utakmice bio na oko 50 odsto, došli su na korak do prvog finala domaćeg šampionata u istoriji kluba. Za to će im biti potrebna još jedna pobeda, a okolnosti za nju su idealnije nego ikad, usled problema sa povredama i izostancima sa kojima se tokom cele sezone, pa i pred kraj takmičenja, suočavaju crno-beli.

- Znamo da posao nije gotov i potrudićemo se da budemo spremni za revanš. Veći deo prve utakmice smo odigrali vrlo dobro, gde smo uspeli da odgovorimo Partizanovoj fizičkoj igri - rekao je trener Jovanović, čija ekipa je posle dva poraza u ABA ligi, u kojima je bila blizu pobeda, sada ostvarila prvu nad crno-belima.

Ukoliko želi da dođe do majstorice, Partizan će morati da pronađe rešenje za fenomenalnog Filipa Petruševa, koji je bio igrač odluke u trenucima kada se činilo da njegovom timu klizi trijumf iz ruku. Bez Mozlija, koji je zbog bolesti oca otišao za Ameriku, i sa povređenima Tomasom i Drekslerom, uz tek oporavljenog Miku i Pejdža, "valjak" se nalazi pred naizgled nerešivim problemom. Trener Aleksandar Matović očekuje da ekipa bude spremna da uzvrati udarac.

- Očekivali smo ovakvu prvu utakmicu, s obzirom na to da smo morali da prihvatimo neke koncepcijske rizike zbog promena koje smo imali u igračkom kadru. Sada nas očekuje nova utakmica i pokušaćemo da se što bolje spremimo - istakao je Matović.

NIKAD PROTIV PARTIZANA

FILIP Petrušev se tokom prve utakmice u nekoliko navrata našao u verbalnom klinču sa igračima Partizana, a sve je kulminiralo po završetku meča gužvom na centru terena. Posle utakmice, Petrušev je na svom instagram-nalogu objavio fotografiju iz detinjstva u Partizanovom dresu i poslao jasnu poruku:

- Nikad protiv Partizana, samo odgovor na provokacije igrača - napisao je mladi košarkaš.

FOTO: Instagram

Pogledajte više