RADONJIĆ NAKON NOVOG TROFEJA: Odigrali smo najbolji meč zahvaljujući dobroj odbrani, čestitam svima u klubu (VIDEO)

Novosti online 28. 05. 2021. u 23:01

CRVENA zvezda osvojila je petu titulu šampiona ABA lige, pošto je pobedila Budućnost sa 67:60 u petoj utakmici finala. Utiske posle meča izneo je Dejan Radonjić.

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Trener crveno-belih nije krio oduševljenje posle novog trofeja. Zahvalio se i navijačima na podršci.

 - Utakmica je bila dobra, takmičarska, otprilike kako sam očekivao. S obzirom da smo odigrali četiri meča dobro se poznajemo. Postojao je neki nagomilani umor, što je uobičajeno u ovakvim serijama. Odigrali smo najbolji meč, zahvaljujući dobroj odbrani. Pohvalio bih moje momke, došli smo do titule protiv sjajne Budućnosti, finale je bilo dobro i interesantno. Taman za toliko smo bili bolji od Budućnosti. Hvala navijačima na podršci. Čestitao bih svima na osvojenoj tituli, igračima, stručnom štabu, predsedniku Nebojši Čoviću, a posebno našim doktorima i fizioterapeutima koji su lavovski posao odradili i bili najvažniji ljudi u klubu.

Klub sa Malog Kalemegdana već od nedelje očekuje takmičenje u Superligi Srbije, rival u četvrtfinalu je Zlatibor.

- Raspored je čitave sezone težak. Pričamo o periodu od kada sam ja tu, morali smo da donosimo mudre odluke, nije bilo jednostavno igrati nekada bez jednog, nekada bez šest igrača, uspeli smo da izdržimo i krenemo pripremu za plej-of što nam je bila i ideja. Nažalost imali smo problema, ali je zadovoljstvo još veće zbog svega toga, pričati o rasporedu u KLS večeras... sešćemo sutra i napravićemo plan. Neko je imao duže, neko kraće pauze, analiziraćemo da vidimo šta treba da se uradi, neće nam biti lako, mi najbolje znamo kolika je bila potrošnja na terenu.

Zvezda će i naredne sezone igrati u Evroligi.

- Bilo je bitno da ove sezone uradimo ovo što jesmo. Cela sezona je bila čudna zbog korone, praznih sala, što se tiče Zvezde tu su se dešavale i stvari koje su još na to bile prisutne. Nije realno da večeras više pričamo o tome, niko nije razmišljao o tome osim da budemo dovoljno dobri i osvojimo titulu i proslavimo - zaključio je Radonjić.

 

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više