PIKSI PODNOSI IZVEŠTAJ: U Staroj Pazovi zaseda Izvršni odbor FSS

N. I.

26. 12. 2022. u 11:00

MUNDIJAL je iza nas, reprezentacija Srbije ga je završila na 29. mestu među 32 učesnika, a sutra je dan za podnošenje prvih "računa".

FOTO: M. Vukadinović

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije zasedaće sutra u 13 časova u Staroj Pazovi, a među brojnim temama i tačkama na dnevnom redu naći će se i izveštaj selektora Dragana Stojkovića o detaljima koji su direktno vezani za pripremu, odlazak i boravak u Kataru na Svetskom prvenstvu.

Stojkovićev prethodnik Ljubiša Tumbaković je, odlazeći sa klupe Srbije, pre skoro dve godine, napisao iscrpan izevštaj u kojem je naveo apsolutno sve detalje koji su ga na terenu, ali i van njega sputavali da se sa Srbijom plasira na Prvenstvo Evrope. Na tom putu je Tumbakovića saplela Škotska u penal drami u finalu baraža u Beogradu.

Ako Piksi bude na sličan ili identičan način stavio na papir sve šta je radio, video i doživeo pre puta u Dohu, ali i tokom boravka u Kataru gde su više nego mršavim učinkom "orlovi" završili kao poslednji u grupi prvu fazu takmičenja i vratili se 4. decembra kući.

Osim izveštaja selektora Stojkovića, pred članovima Izvršnog odbora će biti i izbor laureata za tradicionalni trofej "Zlatna lopta FSS" koja se ovog puta neće dodeliti na ceremoniji u poslednjim danima tekuće godine. Dodela je odložena za februar 2023. godine, a najozbiljniji kandidati za ovaj trofej su upravo selektor Stojković, najbolji strelac Srbije Aleksandar Mitrović i fudbalerka Bajerna Jovana Damnjanović.

Izbori u martu

JEDNA od tema na sutrašnjem Izvršnom odboru FSS trebalo bi da bude i preciziranje novog datuma izbora za predsednika naše kuće fudbala. Pošto je opstrukcijom i pučom, ali i povlačenjem sa funkcije zamenika predsednika, Nenad Bjeković praktično sebe izborisao iz trke, sada se čeka ime novog kandidata, ali i termin izbora. Oni će najverovatnije biti organizovani u martu 2023. godine.

Pogledajte više