SVET PRATI IZ MINUTA U MINUT: Francuska pokrenula akciju da se ponovi finale Svetskog prvenstva u fudbalu, a onda se desilo i ovo

Novosti online 25. 12. 2022. u 17:48

SVETSKO prvenstvo u fudbalu 2022. je okončano, Katar je bio domaćin spektakularnog turnira koji je Argentina osvojila posle dramatičnog finala sa Francuskom, ali za neke se drama nije okončala tada.

Tanjug/AP

Podsetimo, u finalu su Argentina i Francuska postigli šest golova, triler je rešen tek posle izvođenja jedanaesteraca, čime je spuštena zavesa na Mundijal (sa kog sve rezultate, uz kompletan raspored i izvštaje svih utakmica možete videti na ovoj stranici portala "Novosti").

Međutim, deo francuske javnosti uopšte nije hteo, niti još uvek želi, da se pomiri sa onim što se u završnoj borbi za trofej desilo.

Nezadovoljni suđenjem, pokrenuli su veliku internet anketu sa naslovom "Ponoviti meč Francuska - Argentina u finalu svetskog prvenstva!".

Obrazloženje je bilo da je "suđenje bilo skandalozno", da "nije dosuđen jedan penal za Francuze, a ni faul nad Mbapeom pred drugi argentinski gol".

I, tu peticiju na internetu potpisalo je, u trenutku pisanja ovog tekst na portalu "Novosti", čak 227.923 ljudi:

Francuska peticija da se ponovi finale Svetskog prvenstva u fudbalu / Ilustracija

No, ono što Francuzi nisu mogli ni da sanjaju, to je da će Argentinci odgovoriti "istom merom".

Naslov njihove onlajn ankete bio je mnogo kraći:

"Francusko, prestani da plačeš".

Do trenutka pisanja ove vesti, tu peticiju potpisalo je čak 684.777 ljudi, odnosno i više od trostruko više nego francuski apel.

Skoro 700.000 ljudi potpisalo je peticiju "France, stop crying" / Ilustracija

Obe ankete su i dalje aktivne, a fudbalska javnost sa znatiželjom prati ko "pobeđuje" u ovoj trci, u kojoj je Francuska "povela", a Argentina napravila veliki preokret.

Pogledajte više