VELIKE TENZIJE U PORTUGALU ZBOG RONALDA: Oglasio se i Luis Figo i našao krivca za bolnu eliminaciju iz Katara

Novosti online 11. 12. 2022. u 22:30

PORTUGAL je san o tome da će podići trofej namenjen pobedniku Mundijala završio u četvrtfinalu, a legendarni fudbaler iz ove zemlje, Luis Figo, javno je, jasno i glasno, prozvao ljude koji su za to krivi prema njegovo mišljenju.

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je Ronalda i družinu senzacionalno eliminisao Maroko sa ovogodišnjeg Mundijala krenuo je veliki medijski pritisak na momke sa Iberijskog poluostrva.

Iako su u Katar došli sa ciljem da osvoje Svetsko prvenstvo nakon što su proteklih godina dizali trofeje prvaka Evrope i Lige nacija, na to će morati da sačekaju barem još nešto manje od četiri godine.

Velike tenzije vladaju među navijačima Portugala, ali i ljudi u, i oko reprezentacije, koji su verovali da ovo grupa fudbalera koja poseduje enorman kvalitet može mnogo. 

Legendarni fudbaler iz ove zemlje, Luis Figo, odlučio je jasno i glasno da kaže koga smatra krivcima za ispadanje od Maroka u četvrtini finala Mundijala.

- Ne možete osvojiti Svetsko prvenstvo sa Kristijanom Ronaldom na klupi. Pobeda protiv Švajcarske? Sjajno! Ali možete li to učiniti svaku utakmicu? Ne. Ostaviti njega na klupi bila je greška, selektor i njegov štab su odgovorni za ovaj poraz - mišljenja je Figo.

Zanimljivo, Fernando Santoš je već ranije govorio o odluci da jednog od najvećih u istoriji ostavi na klupi protiv Maroka i uopšte se ne kaje za to.

Na pitanje novinara da li mu je krivo što je Ronalda uvrstio među rezerve, on je jasno rekao da nije i da ne žali.

Mišljenja je da je Ronalda ubacio baš onda kada je trebalo, početkom drugog poluvremena. Ipak, ni Ronaldo nije uspeo da bude prvi igrač koji je postigao gol Maroku na ovom Mundijalu, pa su Portugalci već danas na putu kući. 

Pogledajte više