FIFA SE OGLASILA POVODOM SMRTI AMERIČKOG NOVINARA! Infantino: "Svet fudbala je ostao bez velikana"

Tanjug 10. 12. 2022. u 14:39

VEST dana iz Katara da su prvi polufinalisti Mundijala Hrvatska i Argentina, zamenila je šokantna informacija o smrti američkog novinara Granta Vala koji je preminuo tokom drugog četvrtfinalnog meča.

Epa / Sergei Chirkov

Tim povodom oglasio se predsednik FIFA Đani Infantino, rekavši da je svet fudbala izgubio velikog novinara.

Krajem utakmice četvrtfinala američkom novinaru je pozlilo, ali za sada nije poznat uzrok smrti, iako je on ranije javljao da se desetak dana borio sa bronhitisom koji su mu tretirali lekari u Kataru.

- Sa nevericom i ogromnom tugom obavešten sam o smrti poznatog sportskog novinara Granta Vala, tokom izveštavanja na utakmici četvrtfinala Svetskog prvenstva u fudbalu u Kataru. Samo pre nekoliko dana, FIFA i AIPS su Grantu odali priznanje za doprinos izveštavanju na osam uzastopnih svetskih prvenstava. Njegova karijera je uključivala i prisustvo na nekoliko svetskih prvenstava FIFA za žene, kao i niz drugih međunarodnih sportskih događaja. Ljubav prema fudbalu je bila ogromna i njegovo izveštavanje će nedostajati svima koji prate globalnu igru. U ime FIFA i fudbalske zajednice, izražavamo najiskrenije saučešće njegovoj supruzi Selin, njegovoj porodici i prijateljima u ovom najtežem trenutku - izjavio je Infantino za zvanični sajt FIFA.

Val je široj javnosti na Mundijalu postao poznat nakon što ga je obezbeđenje izbacilo sa utakmice Engleska - Vels jer je na stadion pokušao da uđe u majici koja promoviše LGBT+ zajednicu kojoj pripada njegov brat Erik.

Zbog tog događaja, Erik smatra da je Grant ubijen a ne umro prirodnom smrću.

Pogledajte više