OVO JE NAJBOLJI TIM OSMINE FINALA: Očekivano najviše Portugalaca, nema Mesija ni Engleza, najteže je bilo izabrati golmana

Novosti online 07. 12. 2022. u 13:29

ODIGRANI su i mečevi osmine finala na Mundijalu u Kataru, što znači da su ljubitelji fudbala na najvećim mogućim mukama - slede dva slobodna dana, prva bez ijedne utakmice od početka planetarne smotre. Poznati analitički portal Sofaskor iskoristio je prvi od njih da objavi najbolji tim druge faze takmičenja.

FOTO: Tanjug/AP

Zanimljivo je da su mesto među 11 veličanstvenih našla i dvojica igrača čije reprezentacije su ispale. Reč je o Špancu Rodriju i Japancu Endu.

S druge strane, Argentina, Engleska i Maroko su tri reprezentacije koje su izborile plasman u četvrtfinale, ali nisu dale nijednog igrača u tim osmine finala.

Najneizvesnije je bilo ko će zauzeti mesto među stativama, pošto su odbranama penala plasmane svojim ekipama doneli Hrvat Livaković i Marokanac Bono, a mesto u prvih 11 dobio je golman zagrebačkog Dinama.

Najviše je Portugalaca (četvorica), što je i očekivano posle deklasiranja Švajcarske, a tu su još dva Holanđanina i po jedan Brazilac i Francuz.

Najboljih 11 osmine finala

Livaković (Hrvatska) – Dalot (Portugal), T. Silva (Brazil), Rodri (Španija), Gereiro (Portugal) – Dumfris (Holandija), Bruno (Portugal), Endo (Japan), Blind (Holandija) – Ramos (Portugal), Mbape (Francuska).

Mečevi četvrtfinala na programu su u petak i subotu.

ČETVRTFINALE
petak:

16.00 Hrvatska - Brazil
20.00 Holandija - Argentina

subota:

16.00 Maroko - Portugal
20.00 Engleska - Francuska

Pogledajte više