KAKAV ČOVEK: Nije odigrao ni minut na Svetskom prvenstvu, ali je napustio Katar sa jednom od najvećih nagrada

Novosti online 06. 12. 2022. u 20:45

MAROKO i Španija, pa Portugal i Švajcarska su utakmice koje danas predviđa raspored Svetskog prvenstva čiji je domaćin Katar, ali jedna prethodna iz osmine finala izaziva posebnu pažnju.

FOTO: AP/Tanjug

Dok se u našoj zemlji još tuguje što je Srbija je ispala, jer se našla na začelju grupe B (sve grupe, stanje na njima, te raspored utakmica koje se danas igraju i koje slede na Mundijalu možete odmah da vidite kada kliknete OVDE), svetom se prenosi vest o jednom australijskom reprezentativcu koji ni minut nije odigrao na ovom Mundijalu.

Razlog?

Vezista "kengura" Kameron Devlin uspeo je da, kao čovek koji je samo formalno bio akter ovog šampionata planete, dođe do dresa Lionela Mesija u kome je slavni argentinac odigrao jubilarni hiljaditi meč, i pritom dao gol. A kako je došao do dresa - posebna je priča.

U osmini finala Devlin, koji je inače član škotskog Hartsa, brzo je skočio sa klupe čim je utakica okončana porazom Australije od 1:2, čemu je kumovao i Leov pogodak.

- Otišao sam na teren i prvo tešio sve momke, a zatim sam se rukovao sa Mesijem. Niko nije ništa rekao, pa sam ja oprobao sreću (i zatražio dres). On mi je samo odgovorio "Vidimo se unutra". I, tamo se to i dogodilo - prenosi "Slobodna Dalmacija" šta je Devlin rekao novinarima u Sidneju, po povratku iz Katara.

Lionel Mesi daje gol na meču osmine finala Svetskog prvenstva 2022 Argentina - Australija / FOTO: AP/Tanjug

Tome je dodao i sledeće:

- Želeo sam da neko drugi od saigrača prvi dobije priliku, ali kako je niko nije iskoristio, pomislio sam "što ne bih ja?" Ne znam hoće li moj dres biti na Mesijevom zidu kod kuće, ili je možda još uvek na podu one svlačionice, ali nisam zabrinut zbog toga. Bio sam iznenađen da je uopšte uzeo moj dres - zaključio je 24-godišnji reprezentativac Australije.

Podsetimo, Argentina će u petak igrati u četvrtfinalu protiv Holandije. Danas se najpre sastaju Maroko - Španija, što možete uživo da pratite uz prenos na portalu "Novosti", a potom i Portugal - Švajcarska.

Na portalu "Novosti" vas, u posebnoj sekciji, čekaju sve najnovije, najvažnije i najzanimljivije vesit vezane za Svetsko prvenstvo u fudbalu 2022. 

Pogledajte više