ISTORIJSKA SRAMOTA: Pustinjska oluja progutala Argentinu

Novosti online 22. 11. 2022. u 13:43

SAUDIJSKA Arabija je šokirala Argentinu. Senzacionalni trijumf od 2:1 Azijaca protiv Lea Mesija i drugova je odjeknuo poput bombe u svetskim medijima.

FOTO: Tanjug/AP

Naročito je zabolelo "gaučose", mediji u Argentini ne mogu da se načude šta su njihovi puleni uradili u Kataru.

"Ole.com.ar" pod naslovom "Svetski hit" ističe da je ovo mnogo više od samog poraza, četa Lionela Skalonija je na stubu srama.

Foto: Printskrin

 

- Reprezentacija je pritisnuta uza zid. Ovo je jedan od onih poraza koji će ostaviti veliki trag na duži period. Najmanje je važan rezultat od svega toga. Nereagovanje, odsustvo igre, nedostatak pritiska, nedostatak defanzivne čvrstoće, sve je to uticalo na katastrofalu partiju. Argentina je izgubila mnogo više od utakmice protiv Saudijske Arabije. Zaboravili su sopstvene fudbalske principe u svlačionici i počeli Svetsko prvenstvo na najgori mogući način - osudili su svoje pulene u Argentini.

Tamošnji mediji nisu nimalo blagonakloni prema Mesiju i drugovima, "tycsports.com" naglašava da je ovo "Istorijska sramota Argentine".

Foto: Printskrin

 

ESPN argentinski ne može da veruje šta se desilo, optužuju odbranu "gaučosa". Sve u svemu Argentinci su žestoko razočarani, ali nije smak sveta, i dalje imaju šanse šta više da kao prvi iz grupe prođu dalje. Međutim, nešta će morati da menjaju, a da li to Skaloni može i sme uz asistenciju Mesija, pokazaće vreme.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pogledajte više