JUGOSLAVIJA BI OSVOJILA KATAR! Italijani uvrstili i reprezentativca Kosova u idealan tim od igrača se Eks-Ju prostora! Gde je Mitrović?

Novosti online 18. 11. 2022. u 18:40

DO početka Mundijala ostala su još samo dva dana. Lagano se fudbalska planeta zagreva za spektakl u Kataru, a jedan od vodećih evropskih i svetskih medija italijanska "Gazeta delo sport", napravila je najbolji tim sastavljen od igrača sa Eks-Ju prostora.

Foto Privatna arhiva

Za razliku od ostalih medija koji često prave ovakav tim, "Gazeta" je dosta iznenadila sa izborom.

Po njihovom mišljenju idealni tim sa prostora bivše Jugoslavije igrao bi u formaciji 4-3-3 i generalno bi imali dosta prostora da gaji otvoren i atraktivan fudbal gledajući stil najboljih fudbalera s ovih prostora.

Tako su Italijani gol rezervisali za Jana Obalaka, sjajanog čuvara mreže reprezentacije Slovenije.

EPA

U zadnjoj liniji bio bi i jedan reprezentativac Bosne, Sead Kolašinac, a društvo bi mu pravili Amir Rahmani, Borna Sosa i srpski orao - Nikola Milenković.

FOTO: M. Vukadinović

Svakako da je ovde možda najveće iznenađenje Rahmani, ali obzirom kakve partije pruža u Seriji A poslednjih sezona, reprezentativac Kosova bi verovatno imao mesta među 26 igrača, ali pitanje je da li baš za prvu postavu?

Sredina terena bi bila jedna od najačih na svetu, a činili bi je Luka Modrić, Sergej Milinković-Savić i Marcelo Brozović. Manje-više očekivano.

FOTO: Tanjug/AP

Italijani su napravili dosta zanimljiv napadački trio. Prednost ispred Edina Džeka i Aleksandra Mitrovića dobio je Slovenac Benjamin Šeško, a s njim u špicu Eks-Ju tima bili bi Ivan Perišić(takođe neshvatljivo), te Dušan Vlahović.

Tanjug/AP

Da Jugolsavija nastupa na Kataru širi spisak bi još sačinjavali: V. Milinković-Savić (Srbija), Stojanović (Slovenija), Lovren (Hrvatska), Pavlović (Srbija), Bijol (Slovenija), Dedić (BiH), Kovačić (Hrvatska), Pjanić (BiH), Kostić (Srbija), Zajc (Slovenija), Pašalić (Hrvatska), Lukić (Srbija), Mitrović (Srbija), Oršić (Hrvatska), Džeko (BiH), Tadić (Srbija), Jović (Srbija).

"Gazeta" je uvrstila na spisak 32 fudbalera i napominje da bi svaki selektor bio na mukama kojih šest igrača da ne pošalje u avion za Svetsko prvenstvo.

Inetersantno na spisak nisu uvrstili nijednog reprezentativca Severne Makedonije, koja je u baražu eliminisala upravo Italiju i ostavila je bez nastupa u Kataru. Možda namerno? Teško je reći. Takođe mesta nema ni za reprezentativce Crne Gore.

Također pišu da bi Eks-Ju tim na Mundijalu bio prvi favorit za naslov. Popularna Gazeta je sastavljala tim prema svom viđenju i analizi trenutnih igara u evropskim klubovima kao i samoj formi igrača.

Podsetimo, od selekcija sa prostora bivše Jugoslavije u Kataru ćemo gledati samo Hrvatsku i Srbiju.

Hrvatska brani svetsko srebro iz Rusije, a takmičenje počinje u zanimljivoj grupi sa Belgijom, Kanadom i Marokom.

Sa druge strane Srbija je smeštena za mnoge u grupu "smrti" sa Brazilom, Kamerunom i Švajcarskom. Većina Srbiju smatra i za potencijalno osveženje i iznenađenje u Kataru.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pogledajte više