POKAZAŠE SVIMA "KUDE JE TAJ NIŠ": Piksi i tri musketara u Kataru! Mnogi se pitaju kako su promakli skautima Radničkog

Aleksandar Ilić 11. 11. 2022. u 17:22

FUDBALSKA Srbija sa mnogo nadanja dočekala je spisak reprezentacije Srbije za Svetsko prvenstvo u Kataru, a po prvi put na njemu će biti trojica Nišlija u polju, a jedan kraj klupe.

FOTO: EPA/Tanjug/AP/FSS

Fudbaleri Srbije nastupaće na Svetskom prvenstvu u Kataru, a čast juga Srbije, odnosno Niša braniće čak trojica igrača, ali i selektor Dragan Stojković Piksi.

Na terenu će svoju šansu tražiti trojica igrača koja su rođena u gradu cara Konstantina, Ivan Ilić, Nemanja Radonjić i Andrija Živković.

Pored toga što su sva trojica iz Niša, prve korake napravili su u niškim klubovima, a nijedan to nije uradio u Radničkom, koji važi za najveći klub na jugu Srbije i jedan od najvećih u državi.

Jedino je Nemanja Radonjić u omladinskim selekcijama, nakon što je počeo u Medijani, prešao u omladinsku školu Radničkog, gde je nastupao od 2009. godine, do 2010. nakon čega je prešao u Partizan, a kasnije i Crvenu zvezdu.

FOTO: EPA

Ivan Ilić, kao i njegov brat Luka počeli su u Školi fudbala Filip Filipović, potom su nastupali za Real Niš, odakle su se preselili u Crvenu zvezdu, a nakon potpisa ugovora za Mančester siti njihov put kreće različitim pravcima. Ivan je krenuo put Italije, a Luka Holandije.

Foto: EPA-EFE/LUCA ZENNARO

Fudbaler Verone je odličnim partijama, posebno u nedavno odigranim mečevima Lige nacija pokazao da je stasao će biti budućnost veznog reda naše reprezentacije.

Andrija Živković je dres Nasionala nosio od 2009. godine, potom je nastupao za omladinsku selekciju Partizana, pa seniorski tim, Benfiku i PAOK, u Grčkoj je doživeo potpunu renesansu i počeo da pruža partije vredne reprezentativnog fudbala.

FOTO: FSS

Mnogi navijači se pitaju kako je moguće da su tri velika bisera promakla skautima fudbalskog kluba Radnički, a navijači kluba se nadaju da se ovako nešto neće ponoviti. Nišlije imaju puno razloga da budu ponosne, a od svojih sugrađana priželjkuju da u na jug Srbije donesu medalju sa Mundijala.

BONUS: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI 

Pogledajte više