TUŽNA VEST ZA LJUBITELJE FUDBALA: Bez Korone na Svetskom prvenstvu

Novosti online 08. 11. 2022. u 21:33

SVETSKO prvenstvo u fudbalu počinje uskoro, 20. novembra, a na njemu neće biti jednog od najatraktivnijih igrača današnjice, kog mladi opisuju i rečima "fudbaler čija je veština, u žargonu video-igrica, 100".

Foto: N.I./EPA

Hesus Manuel Korona Ruiz, igrač FK Sevilja koga u svetu fudbalu znaju i po nadimku "Tesatito", neće biti u prilici da nastavi niz od 71 nastupa za nacionalnu selekciju Meksika. 


On je teže povredio skočni zglob i, kako su saopštili Meksikanci, ne može da nastupi na Mundijalu.


Korona je najpre kao desni ofanzivi bek, a potom kao desno krilo, dao deset golova za reprezentaciju. Najveći deo klupske karijere proveo je u Portu, punih sedam godina, tokom kojih je osvojio sedam trofeja. 


Majstor s loptom, kog krasi i brzina i dribling, nedostajaće i Meksikancima, ali i ljubiteljima fudbala, jer kao interesantan igrač, koji se podjednako služi obema nogama u igri, donosi na terenu upravo one atraktivne poteze koje navijači vole da vide. 

Uostalom, uverite se i sami:

Meksiko se na Svetskom prvenstvu u Kataru nalazi u grupi C, u kojoj su mu rivali redom Poljska, Argentina i Saudijska Arabija.

Prezime koje mu pravi probleme već duže vremena


Prezime Korona je, inače, umelo da ovom sjajnom fudbaleru predstavlja problem i pre pandemije koronavirusa.

Najpre se to desilo kada je igrao za Monterej čiji je glavni sponzor u to vreme bilo pivo koje je direktan konkurent kompaniji koja se zove baš kao što se ovaj fudbaler preziva. Zato su mu saigrači namerno dali nadimak po toj drugoj "marki". Ali, to nije bilo sve. 


Dok je igrao na svetskom klupskom prvenstvu 2012, neko treće pivo je bilo jedini sponzor na dresu kluba za koji je nastupao, pa je zato bilo zabranjeno da koristi sopstveno prezime na sportskoj opremi. Umesto da mu piše "Korona", na "leđima" mu je bilo ispisano "Hesus K.".

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI:

Pogledajte više