DUŠAN VLAHOVIĆ NE LETI SA "ORLOVIMA" ZA KATAR? Piksi dobio loše vesti iz Italije, Srbija strepi

Novosti online 28. 10. 2022. u 16:25

FUDBALSKU reprezentaciju Srbije uoči početka Mundijalu u Kataru potresla je vest da se Dušan Vlahović povredio na meču odigranom u Lisabonu u okviru Lige šampiona, gde je njegov Juventus ukrstio koplja sa Benfikom.

FOTO: M. Vukadinović

Vlahović je sa bolnom grimasom napustio teren, ali njegova povreda nije zvanično potvrđena, pa je postojala nada da je u pitanju eventualno lakši udarac, te da će on biti spreman već za naredni meč u Seriji A protiv Lećea. Međutim sada je jasno, to se neće dogoditi.

Mediji u Italiji pišu da će ovo biti ogroman hendikep za "staru damu" iz Torina, a istu bojazan imaju i ljubitelji fudbalu u našoj zemlji. Vlahovićev izostanak bio bi enorman gubitak za četu Dragana Stojkovića Piksija. Da srpski golgeter nije dobro potvrdio je i trener "bjanko-nera" na reodvnoj konferenciji za novinare.

- Vlahović se nije oporavio, ima bolove u mišiću. Lokateli ima privatne razloge, a za ostale koji nisu sa nama već znate... Ipak, imamo dovoljno fudbalera da odigramo dobru utakmicu u subotu protiv jednog organizovanog tima - istakao je Masimilijano Alegri.

FOTO: Tanjug/AP

Italijanski stručnjak svestan je da će Juve biti u problemu, ali ne očajava.

- Takve stvari se dešavaju u životu. Ne mogu da nađem pravu reč. Moramo da radimo predano i posvećeno. Ima timova koji nisu bili u Ligi šampiona osam godina. Ne smemo da budemo frustrirani. U Lećeu će biti teško i komplikovano. Moramo da igramo kao tim - dodao je Alegri.

Srbija i selektor Dragan Stojković Piksi sa zebnjom čekaju informacije sa "čizme" vezane za Dušana Vlahovića i njegovo zdrvstveno stanje. Nadaju se da povreda nije ozbiljna i da će bivši napadač Partizan i Fiorentine poleteti sa svojim "orlovima" na Mundijal.

Foto: Printskrin/Twitter/@FSSrbije

Podsetimo, naša nacionalna selekcija prvu utakmicu u Kataru igra protiv Brazila, 24. novembra od 20.00 časova.

BONUS VIDEO: NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pogledajte više