ATLETSKI MITING „VERA NIKOLIĆ“

Z. GLIGORIJEVIĆ 28. 04. 2022. u 20:34

Miting će imati međunarodni karakter, jer su potvrđeni dolasci atletičara iz Bugarske, Republike Srpske i Hrvatske

Foto:Z.Gligorijević

Drugi atletski miting „Vera Nikolić“, koji nosi ime najveće srpske i jugoslovenske atletičarke, zakazan je za 8. maj, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare OAK " Morava", održanoj na atletskom stadionu u Ćupriji. Prema rečima Dragana Zdravkovića, predsednika OAK „Morava“, termin je odličan, jer se njime, praktično, označava početak atletske sezone.

Ovogodišnji atletski miting obeležiće osam atletskih disciplina: trke u muškoj i ženskoj konurenciji na 100, 400 i 800 metara, trke žena na 1.500 i muškaraca na 3.000 metara. Za buduće atletičare rezervisana je revijalna trka "Brzinom do zvezda", koja će poznavaocima atletike i mnogobrojnim trenerima možda i zaista predstaviti neku novu atletsku zvezdu. Po završetku mitinga sportski dan u Ćupriji nastaviće se prvenstvom Srbije na 10.000 metara u konkurenciji muškaraca i žena.

Foto:Z.Gligorijević

Iako su prijave još uvek u toku, Zdravković dodaje da je izvesno da će miting imati međunarodni karakter, jer su potvrđeni dolasci atletičara iz Bugarske, Republike Srpske i Hrvatske. Za sada je izvestan dolazak našeg najboljeg srednjeprugaša Elzana Bibića, a po svemu sudeći i Amela Tuke, jednog od najboljih evropskih atletičara na kratkim i srednjim prugama.

Foto:Z.Gligorijević

Na konferenciji je saopšteno i da će 5. maja biti održano međuokružno atletsko takmičenje, sa koga će najbolji atletski poletarci otići na republičko takmičenje, a 7. maja i Sportske igre mladih, koje se organizuju u 25 gradova Srbije. U Ćupriji će se tada više od 250 mališana nadmetati u pet sportskih disciplina i tako na najlepši način najaviti veliko atletsko takmičenje posvećeno sećanju na veliku i najveću Veru Nikolić.

Pogledajte više