OVO NISMO OČEKIVALI... Posetili smo mundijalski stadion u Kataru, a tamo - nesvakidašnja soba (VIDEO)

Novosti online 01. 04. 2022. u 15:47

U danu u kome se obavlja žreb za Svetsko prvenstvo u fudbalu, čiji je domaćin Katar, "Novosti" vam donose jednu zanimljivost sa stadiona na kome će se i igrati mečevi ovogodišnjeg Mundijala.

N. Iljukić

Na stadionu Al Janub, koji se nalazi u Al Vakri, igraće se i grupna faza šampionata planete, ali i jedan meč osmine finala.

Te duele moći će da posmatra po 40.000 ljudi, koliki je kapacitet ovog nesvakidašnjeg sportskog objekta, a na njemu postoji i jedna posebna soba.

Naime, ko želi, može pravo sa tribine da, svega nekoliko metara od sedišta ode do - sobe za molitve.

 

Usred velelepnog ambijenta iz kog će se posmatrati utakmice, nalazi se i ova nesvakidašnja prostorija koja, ipak, ne treba da čudi imajući u vidu pobožnost lokalnog stanovništva, ali i viševekovnu tradiciju u drugim kulturama, pa i hrišćanskim, da se u okviru većih zdanja odrede posebne sobe/prostorije za molitvu. Kada se one privedu bogoslužbenoj upremi, u našim krajevima se nazivaju i kapele, ili po grčkom, paraklisi, a ima ih u Srbiji po određenim bolnicama i drugim ustanovama. Na stadionima baš ne, pa se po tome ovaj u Al Janubu, ipak, izdvaja po ovoj nesvakidašnjoj pojavi kada se o sportskim objektima radi.

Bonus video: Svemirsko svetsko prvenstvo: Spaktakl kakav fudbal ne pamti

 
Pogledajte više