AMERIKANAC SMESTIO ZVEZDI AFERU! Poznato ko je odgovoran za istragu meča protiv PSŽ

Novosti online 21. 05. 2021. u 14:06

AMERIKANAC Nikolas Rodenski koji je bio zaposlen u UEFA baš na poslovima zaštite integriteta i borbe protiv nameštanja utakmica odgovoran je što je Crvena zvezda bila pod istragom UEFA zbog navodnog nameštanja utakmice Lige šampiona protiv Pari sen Žermena!

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Francuski Ekip, koji je prvi od medija i pustio priču u javnost otkrio je ime "odgovornog lica", a to je potvrdio i prvi čovek crveno-belih Zvezdan Terzić.

– On je odgovoran. Ta osoba je Uefi stvorila probleme i oštetila integritet Lige šampiona u koju sponzori ulažu na desetine miliona evra… Zvezda je više od kluba, kao Barselona, nemoguće je i pomisliti da bismo učinili tako nešto - kategoričan je Terzić.

Podsećamo, istraga je pokrenuta zbog sumnje da je neimenovani visoki funkcioner Zvezde pokušao da uloži pet miliona evra da će crveno-beli izgubiti sa barem četiri gola razlike. Kasnije je istraga i zatvorena, jer nije bilo dokaza.

Izvor Ekipa, koji nije otkrio identitet, naveo je da je Amerikanac bio ubeđen da ima pouzdane informacije.

Rodenski je bio zaposlen u Evropskoj kući fudbala kao deo tima koji se bavi zaštitom integriteta i borbe protiv nameštanja. Zanimljivo, pre toga je radio kao specijalni agent Ministarstva za unutrašnju bezbednost SAD.

Zanimljivo je da je u međuvremenu napustio UEFA i sada je u Cirihu osnovao sopstvenu agenciju koja klijentima obezbeđuje “strateške savete o integritetu u sportu i borbi protiv korupcije”.

Pogledajte više