LIVERPUL OSTAO U TRCI ZA LIGU ŠAMPIONA: "Crveni" slavili na "Old Trafordu", Junajted upisao drugi vezani poraz

Novosti online 13. 05. 2021. u 23:09

FUDBALERI Liverpula pobedili su Mančester junajted na "Old Trafordu" sa 4:2 u odloženoj utakmici 34. kola Premijer lige. "Crveni" su ovim trijumfom ostali u trci za plasman u Ligu šampiona.

Foto: EPA-EFE/Peter Powell/POOL

Izabranici Jirgena Klopa su bili svesni da im na terenu velikog rivala igra samo pobeda i do nje su i došli. Ona im je donela peto mesto na tabeli i 60 bodova, četiri manje od Čelsija, ali imaju i utakmicu manje.

Veliki problem za tim Olea Gunara Solskjera ove sezone su utakmice na domaćem terenu. Ovo je "crvenim đavolima" bio šesti poraz u svojoj kući, dok na strani nijednom nisu ostali pognute glave.

Bolje su utakmicu počeli domaći. Igrao se 10. minut kada je Bruno Fernandeš šutirao spoljnim delom stopala, lopta je pogodila Natanijela Filipsa i prevarila Alisona.

Gosti se nisu predavali i uspeli su do odlaska na odmor da preokrenu rezultat, a u strelce su se upisali Diogo Žota, koji je na efektan način petom matirao Dina Hendersona i Roberto Firmino.

Samo što su fudbaleri izašli iz svlačionica, a već je na semaforu pisalo 1:3 i opet je Firmino bio strelac.

Konsolidovao se Junajted malo nakon toga i uspeo je da smanji ishod. Edinson Kavani je lepo uposlio Markusa Rašfora, ovaj je levom nogom uneo novu neizvesnost u utakmicu.

Ipak, sudbinu domaćih zapečatio je Mohamed Salah. Nemanja Matić je izgubio loptu na sredini terena, Egipćanin je istčao kontru i došao do 21 pogotka, koliko ima i Hari Kejn.

Junajted je uprkos porazu ostao na drugom mestu na tabeli Premijer lige sa 70 bodova, četiri više od trećeplasiranog Lestera.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više